‘Passagiers Boeing 777 waren al dood toen vliegtuig neerstortte’

Zoektocht naar verdwenen Boeing 777 van Malaysia Airlines © REUTERS

De passagiers en de bemanning van de Boeing 777 van Malaysia Airlines waren al dood toen het vliegtuig neerstortte. Naar alle waarschijnlijkheid stierven ze aan verstikking door een gebrek aan zuurstof in het vliegtuig.

De passagiers en de bemanning van de Boeing 777 van Malaysia Airlines stierven naar alle waarschijnlijkheid aan verstikking en waren al dood toen het vliegtuig in de oceaan neerstortte. Dat schrijft The Huffington Post, die haar conclusies baseert op een nieuw onderzoek. Daaruit blijkt dat vlucht MH370 op automatische piloot vloog toen het toestel neerstortte.

“De laatste uren volgde de Boeing een zeer strakke lijn. Daaruit leiden we af dat het vliegtuig naar alle waarschijnlijk op automatische piloot vloog toen het neerstortte”, aldus een nieuw rapport voorgesteld door de Australische vicepremier en verkeersminister Warren Truss op een persconferentie.

De onderzoekers vermoeden dat de bemanning bewusteloos was door een gebrek aan zuurstof. De vergelijking wordt dan ook gemaakt met de spookvlucht van Helios Airways in 2005. Ook toen vloog het vliegtuig nog zo’n twee uur met een bewusteloze bemanning voor het toestel uiteindelijk neerstortte op een berg.

Deze nieuwe conclusies volgen meer dan 100 dagen nadat de Boeing 777, met 239 passagiers aan boord op 8 maart op mysterieuze wijze van de radar verdween. Deze analyses hebben tot gevolg dat in de volgende fase van het onderzoek een zuidelijker gebied langs de “zevende boog” in de Indische Oceaan aan bod komt. Die speurtocht, op basis van de jongste analyse van satellietdata, doorheen een zone van bijna 60.000 vierkante kilometer, kan een jaar duren, aldus Truss. (AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content