Het congres van de communisten moet historisch worden, luidt het post-Castro-tijdperk in en de nieuwe generatie zou vanaf nu de macht in handen nemen. De 89-jarige Raul Castro, die bij de dood van Fidel in 2016 de touwtjes in handen nam, bevestigde vrijdagavond zijn aftreden. Volgens hem is het tijd om de macht door te geven aan de jongere generatie.

De Cubaanse president, Miguel Díaz-Canel, zal vermoedelijk de macht bij de communisten in handen krijgen. De 60-jarige Diaz-Canel nam in 2019 al het presidentschap van Castro over.

Castro riep vrijdag op tot een 'respectvolle dialoog' tussen de Verenigde Staten en Cuba. 'Maar we mogen geen afstand doen van het socialisme', voegde hij er nog aan toe.

Het congres van de communisten moet historisch worden, luidt het post-Castro-tijdperk in en de nieuwe generatie zou vanaf nu de macht in handen nemen. De 89-jarige Raul Castro, die bij de dood van Fidel in 2016 de touwtjes in handen nam, bevestigde vrijdagavond zijn aftreden. Volgens hem is het tijd om de macht door te geven aan de jongere generatie. De Cubaanse president, Miguel Díaz-Canel, zal vermoedelijk de macht bij de communisten in handen krijgen. De 60-jarige Diaz-Canel nam in 2019 al het presidentschap van Castro over. Castro riep vrijdag op tot een 'respectvolle dialoog' tussen de Verenigde Staten en Cuba. 'Maar we mogen geen afstand doen van het socialisme', voegde hij er nog aan toe.