In Nederland heeft Kamerlid James Sharpe van de Partij voor de Vrijheid (PVV) bekendgemaakt dat hij ontslag neemt. Eerder kwam Eric Lucassen in opspraak.

Sharpe kwam dinsdag in opspraak wegens een veroordeling die hij heeft opgelopen wegens misleiding van consumenten in Hongarije.

Daarna kwam het bericht dat hij twintig jaar geleden een collega-atleet met een sportschoen met spikes in het gezicht geslagen zou hebben. Een Nederlandse krant liet dan weer een ex-vriendin van de man aan het woord die beweert dat Sharpe haar mishandeld heeft.

Sharpe liet daarop donderdag in De Telegraaf weten dat hij opstapt omdat hij de aanvallen op zijn integriteit beu is en bang is dat hij negatief in het nieuws blijft komen. Sharpe werd volgens Nederlandse media binnen de PVV gezien als een veelbelovend Kamerlid.

Ontucht

Enkele dagen geleden kwam ook Eric Lucassen, een ander Kamerlid van de PVV, in opspraak omdat hij als militair werd veroordeeld wegens ontucht met een ondergeschikte. Ook deden zijn vroegere buren aangifte tegen hem wegens intimidatie en bedreigingen.

Partijleider Geert Wilders liet maandag weten dat Lucassen van de parlementsfractie deel blijft uitmaken, maar voegde eraan toe dat de zaak 'natuurlijk schadelijk is voor het imago van de PVV'.

In Nederland heeft Kamerlid James Sharpe van de Partij voor de Vrijheid (PVV) bekendgemaakt dat hij ontslag neemt. Eerder kwam Eric Lucassen in opspraak.Sharpe kwam dinsdag in opspraak wegens een veroordeling die hij heeft opgelopen wegens misleiding van consumenten in Hongarije. Daarna kwam het bericht dat hij twintig jaar geleden een collega-atleet met een sportschoen met spikes in het gezicht geslagen zou hebben. Een Nederlandse krant liet dan weer een ex-vriendin van de man aan het woord die beweert dat Sharpe haar mishandeld heeft. Sharpe liet daarop donderdag in De Telegraaf weten dat hij opstapt omdat hij de aanvallen op zijn integriteit beu is en bang is dat hij negatief in het nieuws blijft komen. Sharpe werd volgens Nederlandse media binnen de PVV gezien als een veelbelovend Kamerlid. OntuchtEnkele dagen geleden kwam ook Eric Lucassen, een ander Kamerlid van de PVV, in opspraak omdat hij als militair werd veroordeeld wegens ontucht met een ondergeschikte. Ook deden zijn vroegere buren aangifte tegen hem wegens intimidatie en bedreigingen. Partijleider Geert Wilders liet maandag weten dat Lucassen van de parlementsfractie deel blijft uitmaken, maar voegde eraan toe dat de zaak 'natuurlijk schadelijk is voor het imago van de PVV'.