Volgens de centrale kiescommissie behaalt Verenigd Rusland op basis van een voorlopige zetelverdeling 238 van de 450 zetels. De partij kan dus alleen verder Rusland besturen. De communisten werden tweede en veroverden 82 zetels. Het centrumlinkse Rechtvaardig Rusland is goed voor 64 mandaten en de nationalistische liberaaldemocratische partij 56 zetels, aldus Vladimir Tsjoerov, voorzitter van de centrale kiescommissie.

Forse tegenvaller

Ondanks de overwinning, waren eerdere resultaten een tegenvaller voor de partij van Poetin. Eerder op de dag bleek uit de voorlopige resultaten dat de partij van Poetin net geen 50 procent haalde. Bij de verkiezingen in 2007 sleepte Verenigd Rusland nog 64,3 procent van de stemmen in de wacht. In het uitgaande parlement beschikte de partij over 315 van de 450 zetels.

Juiste weerspiegeling
Poetin stelde eerder dat het (voorlopige) resultaat een juiste weerspiegeling vormt van de reële situatie in Rusland. Volgens Poetin en Medvedev bewijst het resultaat dat de aantijgingen over fraude en manipulatie vanwege de liberale oppositie en niet-gouvernementele organisaties ongefundeerd zijn. (Belga/EE)

Volgens de centrale kiescommissie behaalt Verenigd Rusland op basis van een voorlopige zetelverdeling 238 van de 450 zetels. De partij kan dus alleen verder Rusland besturen. De communisten werden tweede en veroverden 82 zetels. Het centrumlinkse Rechtvaardig Rusland is goed voor 64 mandaten en de nationalistische liberaaldemocratische partij 56 zetels, aldus Vladimir Tsjoerov, voorzitter van de centrale kiescommissie. Forse tegenvallerOndanks de overwinning, waren eerdere resultaten een tegenvaller voor de partij van Poetin. Eerder op de dag bleek uit de voorlopige resultaten dat de partij van Poetin net geen 50 procent haalde. Bij de verkiezingen in 2007 sleepte Verenigd Rusland nog 64,3 procent van de stemmen in de wacht. In het uitgaande parlement beschikte de partij over 315 van de 450 zetels. Juiste weerspiegeling Poetin stelde eerder dat het (voorlopige) resultaat een juiste weerspiegeling vormt van de reële situatie in Rusland. Volgens Poetin en Medvedev bewijst het resultaat dat de aantijgingen over fraude en manipulatie vanwege de liberale oppositie en niet-gouvernementele organisaties ongefundeerd zijn. (Belga/EE)