Parlement Florida keurt strengere wapenregels goed

08/03/18 om 07:01 - Bijgewerkt om 13:45

Bron: Belga

Het Huis van Afgevaardigden van de Amerikaanse staat Florida heeft woensdag strengere wapenregels goedgekeurd, drie weken nadat een schutter er in een middelbare school in de buurt van Miami zeventien mensen doodschoot.

Parlement Florida keurt strengere wapenregels goed

Rouwdienst na de schietpartij in Parkland, Florida © REUTERS

Het goedgekeurde wetsvoorstel verhoogt de minimumleeftijd om wapens te kopen van 18 naar 21 jaar. Ook geeft het de politie meer mogelijkheden om wapens in beslag te nemen, zegt de krant Tallahassee Democrat. Daarnaast legt ze een wachttijd op van drie dagen voor de aankoop van de meeste wapens.

Tot slot moet er een programma komen om sommige leerkrachten te bewapenen.

Ondertekenen

Het wetsvoorstel kreeg 67 stemmen voor en 50 tegen, waarbij Republikeinen en Democraten zowel voor als tegen stemden. Sommigen vinden dat de regels te streng worden, anderen betreuren dan weer dat het niet tot een verbod op de verkoop van aanvalswapens komt.

Eerder kreeg het wetsvoorstel al groen licht in de Senaat. De Republikeinse gouverneur Rick Scott heeft nu 15 dagen de tijd om de wet te ondertekenen, voor ze van kracht wordt. Scott zei dat hij eerst met familieleden zal praten van de slachtoffers van de schietpartij op de Marjory Stoneman Douglas High School voor hij de wet al dan niet ondertekent, schrijft de krant.

Eerder op de dag legde een grand jury in Florida schutter Nikolas Cruz 34 feiten ten laste. Het gaat om 17 moorden en 17 pogingen tot moord, blijkt uit een gerechtelijk document

Onze partners