Deskundigen van de corruptiebestrijding moeten nagaan of de wet is overtreden. Net als in de zaak-Fillon betreft de verdenking het tewerkstellen van medewerkers bij Europarlementsleden van de partij.

Een voormalige medewerker van MoDem had in een brief aan het Parijse parket gezegd dat hij van 2010 tot 2011 deels door de partij was uitbetaald, deels ook als medewerker van de toenmalige EP'er Jean-Luc Bennahmias - zonder ooit voor laatstgenoemde te hebben gewerkt. MoDem ontkent de feiten. Alles ging volgens het boekje, luidde het bij de partij.

De voorzitter van MoDem, François Bayrou, werd in mei door president Macron benoemd tot minister van Justitie. Het nieuws over het vooronderzoek komt er luttele dagen voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen, waarbij MoDem-politici aantreden in een coalitie met de kandidaten van Macrons 'beweging' La République en marche.

Voor MoDem is dit soort verdachtmaking geen primeur. Onlangs werd ook minister voor Europa Marielle de Sarnez ervan beschuldigd, 'onrechtmatige handelingen' te hebben begaan bij het aanstellen van een medewerkster in het Europees Parlement. Ook hier loopt een vooronderzoek op verdenking van spookarbeid.

Deskundigen van de corruptiebestrijding moeten nagaan of de wet is overtreden. Net als in de zaak-Fillon betreft de verdenking het tewerkstellen van medewerkers bij Europarlementsleden van de partij. Een voormalige medewerker van MoDem had in een brief aan het Parijse parket gezegd dat hij van 2010 tot 2011 deels door de partij was uitbetaald, deels ook als medewerker van de toenmalige EP'er Jean-Luc Bennahmias - zonder ooit voor laatstgenoemde te hebben gewerkt. MoDem ontkent de feiten. Alles ging volgens het boekje, luidde het bij de partij.De voorzitter van MoDem, François Bayrou, werd in mei door president Macron benoemd tot minister van Justitie. Het nieuws over het vooronderzoek komt er luttele dagen voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen, waarbij MoDem-politici aantreden in een coalitie met de kandidaten van Macrons 'beweging' La République en marche. Voor MoDem is dit soort verdachtmaking geen primeur. Onlangs werd ook minister voor Europa Marielle de Sarnez ervan beschuldigd, 'onrechtmatige handelingen' te hebben begaan bij het aanstellen van een medewerkster in het Europees Parlement. Ook hier loopt een vooronderzoek op verdenking van spookarbeid.