De politieagent werd met een hamer aangevallen en heeft zijn aanvaller beschoten. Zowel de agent als de aanvaller raakten hierbij gewond.

Of een en ander al dan niet een terroristische achtergrond heeft is nog niet geweten. Wel heeft het een antiterreurparket een onderzoek geopend. De man heeft op het moment van de feiten wel "dit is voor Syrië" geroepen. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérard Collomb, gezegd.

Volgens Collomb begon een man een politieagent met een hamer te slaan waarna een collega het vuur opende.

De dader deed zich voor als een Algerijnse student en beschikte over een (identiteits)kaart die de autoriteiten op authenticiteit zullen controleren. De man had niet alleen een hamer maar ook keukenmessen bij, zei de minister op een persconferentie. De aanvaller was "blijkbaar alleen en had geen gezelschap", voegde hij eraan toe.

Volgens het persagentschap AP zei de man dat hij 'een soldaat van het IS-kalifaat' was.

De autoriteiten wachten op nieuws omtrent de gezondheidstoestand van de aanvaller. De politie verhoort momenteel een reeks getuigen, aldus de minister. "Wij zijn van een gesofisticeerd terrorisme overgegaan naar een terrorisme waar om het even wat kan dienen voor aanvallen", zei Collomb ook.

Hij prees de agent die had geschoten. "De veiligheidstroepen werden aangevallen. Maar als er geen sneller reactie zou zijn geweest, zouden er ook toeristen kunnen zijn aangevallen."

Ook burgemeester Anne Hidalgo van Parijs loofde volgens de krant Le Figaro de "moed, reactie(snelheid) en het zeer grote professionalisme" van de politie.

De autoriteiten stelde in eerste instantie een veilgheidszone in op de plaats van de schietpartij. Het publiek werd opgeroepen om weg te blijven uit de omgeving.

Al 2,5 jaar schrikken terreuraanslagen Frankrijk meermaals op. Bij al dat geweld zijn zowat 240 mensen om het leven gekomen. Veelal zijn de veiligheidstroepen het mikpunt van de aanslagen. Midden april is nog op de Champs Elysées een politieagent doodgeschoten.

Later meer.

De politieagent werd met een hamer aangevallen en heeft zijn aanvaller beschoten. Zowel de agent als de aanvaller raakten hierbij gewond. Of een en ander al dan niet een terroristische achtergrond heeft is nog niet geweten. Wel heeft het een antiterreurparket een onderzoek geopend. De man heeft op het moment van de feiten wel "dit is voor Syrië" geroepen. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérard Collomb, gezegd.Volgens Collomb begon een man een politieagent met een hamer te slaan waarna een collega het vuur opende. De dader deed zich voor als een Algerijnse student en beschikte over een (identiteits)kaart die de autoriteiten op authenticiteit zullen controleren. De man had niet alleen een hamer maar ook keukenmessen bij, zei de minister op een persconferentie. De aanvaller was "blijkbaar alleen en had geen gezelschap", voegde hij eraan toe. Volgens het persagentschap AP zei de man dat hij 'een soldaat van het IS-kalifaat' was.De autoriteiten wachten op nieuws omtrent de gezondheidstoestand van de aanvaller. De politie verhoort momenteel een reeks getuigen, aldus de minister. "Wij zijn van een gesofisticeerd terrorisme overgegaan naar een terrorisme waar om het even wat kan dienen voor aanvallen", zei Collomb ook. Hij prees de agent die had geschoten. "De veiligheidstroepen werden aangevallen. Maar als er geen sneller reactie zou zijn geweest, zouden er ook toeristen kunnen zijn aangevallen." Ook burgemeester Anne Hidalgo van Parijs loofde volgens de krant Le Figaro de "moed, reactie(snelheid) en het zeer grote professionalisme" van de politie. De autoriteiten stelde in eerste instantie een veilgheidszone in op de plaats van de schietpartij. Het publiek werd opgeroepen om weg te blijven uit de omgeving.Al 2,5 jaar schrikken terreuraanslagen Frankrijk meermaals op. Bij al dat geweld zijn zowat 240 mensen om het leven gekomen. Veelal zijn de veiligheidstroepen het mikpunt van de aanslagen. Midden april is nog op de Champs Elysées een politieagent doodgeschoten.Later meer.