Papandreou is officieel premier af

© Reuters

Premier Papandreou heeft aan de Griekse bevolking via een televisieboodschap officieel meegedeeld dat hij een stap terugzet. Wie de nieuwe premier wordt is nog niet bekend.

Het is officieel, de Griekse premier Papandreou zet een stap terug. Hij lichtte zijn bevolking in via een televisieboodschap.
In diezelfde boodschap wenste hij de nieuwe premier veel succes. De naam van de nieuwe eerste minister maakte hij niet bekend.

Papandreou heeft de hoop uitgesproken dat de nieuwe eenheidsregering met een nieuwe premier de andere Europese leiders kan overtuigen dat de Grieken hun verantwoordelijkheid serieus nemen en kunnen samenwerken.

Over de nieuwe premier liet hij zich enkel ontvallen dat het iemand met een “institutionele achtergrond” is. Volgens de meeste bronnen past die omschrijving bij de socialistische parlementsvoorzitter Filippos Petsalnikos.

De 60-jarige Petsalnikos, advocaat van achtergrond, wordt gerespecteerd in Griekenland maar is weinig bekend in het buitenland. Hij is een vertrouweling van Papandreou en staat al 25 jaar aan diens zijde.
De voormalige eerste minister heeft nog een onderhoud met president Carolos Papoulias. Daarna zal die laatste de voorzitters van de drie grootste partijen bij zich roepen, waarop er snel een nieuwe regering zou moeten komen. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content