Voormalig vicevoorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) Lucas Papademos wordt de premier van de Griekse overgangsregering. Zo heeft het Griekse persagentschap ANA gemeld.

Papademos volgt George Papandreou op, die ontslag nam nadat een akkoord was bereikt over de vorming van een regering "van nationale eenheid" die Griekenland uit het financiële moeras moet halen. Die overgangsregering moet het roer in handen houden tot 19 februari, wanneer vervroegde verkiezingen gehouden worden.

Papademos was eerder al aanwezig op overleg in Athene tussen president Karolos Papoulias, Pasok-leider Papandreou, Antonis Samaras van de grootste oppositiepartij Neia Dimokratia en leider Giorgios Karatzaferis van de rechtse partij Laos. Dat wees er al op dat voor de oud-ECB'er een belangrijke functie was weggelegd. (Belga/INM)

Voormalig vicevoorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) Lucas Papademos wordt de premier van de Griekse overgangsregering. Zo heeft het Griekse persagentschap ANA gemeld. Papademos volgt George Papandreou op, die ontslag nam nadat een akkoord was bereikt over de vorming van een regering "van nationale eenheid" die Griekenland uit het financiële moeras moet halen. Die overgangsregering moet het roer in handen houden tot 19 februari, wanneer vervroegde verkiezingen gehouden worden. Papademos was eerder al aanwezig op overleg in Athene tussen president Karolos Papoulias, Pasok-leider Papandreou, Antonis Samaras van de grootste oppositiepartij Neia Dimokratia en leider Giorgios Karatzaferis van de rechtse partij Laos. Dat wees er al op dat voor de oud-ECB'er een belangrijke functie was weggelegd. (Belga/INM)