De paniek ontstond rond 21.30 uur plaatselijke tijd (03.30 uur Belgische tijd) nadat twee mensen aan de politie hadden gezegd dat ze schoten hadden gehoord in terminal 8. Die werd daarop volledig ontruimd. Drie kwartier later werden ook terminal 1 en een daarnaast gelegen snelweg afgesloten, nadat ook daar schoten werden gemeld. De volledige luchthaven werd door de politie uitgekamd.

Uiteindelijk bleek het om een vals alarm te gaan. "De eerste vaststellingen van het onderzoek tonen niet aan dat er schoten zijn gelost op JFK", luidt het in een mededeling om 23.20 uur van de Port Authority of New York and New Jersey, de instelling die de havens in de twee staten beheert. "Er zijn geen gewonden. Op dit moment zijn er geen kogelhulzen of andere bewijzen gevonden die uitwijzen dat er schoten zijn gelost. De terminal werd geëvacueerd uit voorzorg. Het onderzoek loopt."

Het vals alarm leidde tot heel wat vertragingen en annulaties op de luchthaven. Onder meer alle nog vertrekkende inkomende vluchten werden tot 21.30 uur op de grond gehouden. Ondertussen is het vliegverkeer opnieuw kunnen hernemen.

Zowel de PAPD (Port Authority Police Department) als de NYPD (New York Police Departement) zetten extra agenten in om de luchthaven te beveiligen. Ook op LaGuardia Airport, na JFK de grootste luchthaven van New York, is de politiemacht verhoogd.

(Belga/WK)

De paniek ontstond rond 21.30 uur plaatselijke tijd (03.30 uur Belgische tijd) nadat twee mensen aan de politie hadden gezegd dat ze schoten hadden gehoord in terminal 8. Die werd daarop volledig ontruimd. Drie kwartier later werden ook terminal 1 en een daarnaast gelegen snelweg afgesloten, nadat ook daar schoten werden gemeld. De volledige luchthaven werd door de politie uitgekamd. Uiteindelijk bleek het om een vals alarm te gaan. "De eerste vaststellingen van het onderzoek tonen niet aan dat er schoten zijn gelost op JFK", luidt het in een mededeling om 23.20 uur van de Port Authority of New York and New Jersey, de instelling die de havens in de twee staten beheert. "Er zijn geen gewonden. Op dit moment zijn er geen kogelhulzen of andere bewijzen gevonden die uitwijzen dat er schoten zijn gelost. De terminal werd geëvacueerd uit voorzorg. Het onderzoek loopt." Het vals alarm leidde tot heel wat vertragingen en annulaties op de luchthaven. Onder meer alle nog vertrekkende inkomende vluchten werden tot 21.30 uur op de grond gehouden. Ondertussen is het vliegverkeer opnieuw kunnen hernemen. Zowel de PAPD (Port Authority Police Department) als de NYPD (New York Police Departement) zetten extra agenten in om de luchthaven te beveiligen. Ook op LaGuardia Airport, na JFK de grootste luchthaven van New York, is de politiemacht verhoogd.(Belga/WK)