'We hebben de levering aan Huawei en zijn 68 geaffilieerde bedrijven die onderworpen zijn aan een ban van de Amerikaanse regering, opgeschort', verklaarde woordvoerder Joe Flynn van Panasonic aan AFP.

Er zijn slechts een beperkt aantal producten betrokken en de maatregel zal amper een impact hebben op de inkomsten, liet Panasonic eerder al weten.

De componenten in kwestie zouden gerelateerd zijn aan de productie van smartphones. Panasonic levert onderdelen voor Huawei-toestellen en sommige producten van de Japanse firma maken gebruik van Amerikaanse onderdelen, schrijft de Aziatische zakenkrant Nikkei.

'We hebben de levering aan Huawei en zijn 68 geaffilieerde bedrijven die onderworpen zijn aan een ban van de Amerikaanse regering, opgeschort', verklaarde woordvoerder Joe Flynn van Panasonic aan AFP. Er zijn slechts een beperkt aantal producten betrokken en de maatregel zal amper een impact hebben op de inkomsten, liet Panasonic eerder al weten. De componenten in kwestie zouden gerelateerd zijn aan de productie van smartphones. Panasonic levert onderdelen voor Huawei-toestellen en sommige producten van de Japanse firma maken gebruik van Amerikaanse onderdelen, schrijft de Aziatische zakenkrant Nikkei.