Het Panamese advocatenkantoor Mossack Fonseca ontkent de beweringen van de zogenaamde PanamaPapers, waaruit blijkt dat Mossack Fonseca een van dé leveranciers was die de offshore-deals regelde. "We zijn gehackt, dit is een misdaad", zo reageerde Ramon Fonseca Mora, de baas en oprichter van Mossack Fonseca, zondag in een interview op de Panamese televisiezender TVN.

Volgens Mora helpt zijn bedrijf niet bij het witwassen van geld en belastingontduiking. Mossack Fonseca steunt bedrijven alleen en verkoopt ze vervolgens aan banken, vermogensbeheerders of advocaten. Een relatie met de eindgebruiker bestaat er volgens Mora niet.

De president van Panama, Juan Carlos Varela, heeft intussen de volledige medewerking aan het onderzoek verzekerd. "De Panamese regering heeft een beleid van nultolerantie ten aanzien van alle aspecten van wettelijke en financiële aangelegenheden, waarbij geen volledige transparantie gehanteerd wordt", zo klonk het zondag in een verklaring van de president. "Als het tot een juridisch proces komt zal de regering van Panama krachtdadig alle noodzakelijk bijstand verlenen en ingaan op alle mogelijke verzoeken", zo klonk het nog.

De president herinnerde er in zijn verklaring ook aan dat de huidige Panamese regering gedurende haar ambtstermijn van 21 maanden haar absolute toewijding heeft getoond aan transparantie in wettelijke en financiële diensten, in die mate dat het land onlangs van de zwarte lijst van witwasparadijzen gehaald werd, opgesteld door de Financial Action Task Force on Money Laundering (FATF). (Belga/JH)

Het Panamese advocatenkantoor Mossack Fonseca ontkent de beweringen van de zogenaamde PanamaPapers, waaruit blijkt dat Mossack Fonseca een van dé leveranciers was die de offshore-deals regelde. "We zijn gehackt, dit is een misdaad", zo reageerde Ramon Fonseca Mora, de baas en oprichter van Mossack Fonseca, zondag in een interview op de Panamese televisiezender TVN. Volgens Mora helpt zijn bedrijf niet bij het witwassen van geld en belastingontduiking. Mossack Fonseca steunt bedrijven alleen en verkoopt ze vervolgens aan banken, vermogensbeheerders of advocaten. Een relatie met de eindgebruiker bestaat er volgens Mora niet. De president van Panama, Juan Carlos Varela, heeft intussen de volledige medewerking aan het onderzoek verzekerd. "De Panamese regering heeft een beleid van nultolerantie ten aanzien van alle aspecten van wettelijke en financiële aangelegenheden, waarbij geen volledige transparantie gehanteerd wordt", zo klonk het zondag in een verklaring van de president. "Als het tot een juridisch proces komt zal de regering van Panama krachtdadig alle noodzakelijk bijstand verlenen en ingaan op alle mogelijke verzoeken", zo klonk het nog. De president herinnerde er in zijn verklaring ook aan dat de huidige Panamese regering gedurende haar ambtstermijn van 21 maanden haar absolute toewijding heeft getoond aan transparantie in wettelijke en financiële diensten, in die mate dat het land onlangs van de zwarte lijst van witwasparadijzen gehaald werd, opgesteld door de Financial Action Task Force on Money Laundering (FATF). (Belga/JH)