"We hebben een technisch rapport dat ons vertelt dat we gehackt zijn vanuit buitenlandse servers", verklaarde Ramon Fonseca Mora, directeur en costichter van het kantoor. Hij zei nog maandag "een klacht bij het parket" te hebben ingediend. "Niemand spreekt van piraterij" in de pers, aldus Fonseca, terwijl "dit de enige misdaad is die is begaan", klinkt het nog.

Hij is ook verontwaardigd dat de onthullingen uit de 11,5 miljoen documenten uit het informaticasysteem van zijn kantoor, vooral gericht zijn op de meest beroemde cliënten, zonder respect voor hun privacy, zo klinkt het. "We begrijpen het niet. De wereld is al aan het aanvaarden dat privacy geen mensenrecht is", aldus nog Fonseca.

De zondagavond gepubliceerde PanamaPapers bevatten 11,5 miljoen gelekte documenten van het Panamese advocatenkantoor Mossack Fonseca. De documenten geven inzage in honderdduizenden spookvennootschappen, stichtingen en trusts in 21 offshoreparadijzen wereldwijd.

Op de lijst staan ook 732 Belgen of mensen die in ons land wonen.

"We hebben een technisch rapport dat ons vertelt dat we gehackt zijn vanuit buitenlandse servers", verklaarde Ramon Fonseca Mora, directeur en costichter van het kantoor. Hij zei nog maandag "een klacht bij het parket" te hebben ingediend. "Niemand spreekt van piraterij" in de pers, aldus Fonseca, terwijl "dit de enige misdaad is die is begaan", klinkt het nog. Hij is ook verontwaardigd dat de onthullingen uit de 11,5 miljoen documenten uit het informaticasysteem van zijn kantoor, vooral gericht zijn op de meest beroemde cliënten, zonder respect voor hun privacy, zo klinkt het. "We begrijpen het niet. De wereld is al aan het aanvaarden dat privacy geen mensenrecht is", aldus nog Fonseca. De zondagavond gepubliceerde PanamaPapers bevatten 11,5 miljoen gelekte documenten van het Panamese advocatenkantoor Mossack Fonseca. De documenten geven inzage in honderdduizenden spookvennootschappen, stichtingen en trusts in 21 offshoreparadijzen wereldwijd. Op de lijst staan ook 732 Belgen of mensen die in ons land wonen.