In Gaza konden Palestijnse voetbalfans even ontsnappen aan 48 uur van Israëlische luchtaanvallen door in een café de halve finale van het WK voetbal tussen Argentinië en Nederland te volgen. De adempauze werd echter bruusk onderbroken toen een Israëlische raid het Fun Time Beach-café in het zuiden van de Gazastrook met de grond gelijk maakte. Bij de luchtaanval vielen negen doden en vijftien gewonden.

Waar het café 's avonds nog stond, blijft nu enkel een grote krater en enkele hoopjes zand over. Zo schrijft Agence France-Presse. De enorme inslag van het Israëlische projectiel zorgde ervoor dat de lichamen langs de kust verspreid werden. De krater was zo diep dat die vanuit de ondergrond gevuld raakte met zeewater.

Acht mensen werden onmiddellijk gedood door de inslag, meldden de medische diensten. Het waren allemaal burgers van de stad Khan Yunis in het zuiden van Gaza. Bulldozers gingen later op het strand op zoek naar het negende slachtoffer dat onder het zompige zand bedolven was geraakt.

Stroompanne

Burgers vertelden aan het persagentschap AFP dat er binnen dezelfde familie drie jonge slachtoffers vielen, allen twintigers.

Een stroomuitval in de stad Khan Yunis zorgde ervoor dat veel Palestijnen naar het café afzakten waar een stroomgenerator het beeldscherm kon aandrijven.

In de wedstrijd tussen Argentinië en Nederland werden geen doelpunten gescoord, maar 'het resultaat van de wedstrijd hier? Israël won met 9-0', zo citeerde AFP de burger Ahmed al-Aqad.

Israëls militaire operatie tegen militanten in Gaza - de dodelijkste sinds 2012 - maakte in drie dagen tijd al minstens 78 doden aan Palestijnse kant, waarbij vrouwen en kinderen. (WB)

In Gaza konden Palestijnse voetbalfans even ontsnappen aan 48 uur van Israëlische luchtaanvallen door in een café de halve finale van het WK voetbal tussen Argentinië en Nederland te volgen. De adempauze werd echter bruusk onderbroken toen een Israëlische raid het Fun Time Beach-café in het zuiden van de Gazastrook met de grond gelijk maakte. Bij de luchtaanval vielen negen doden en vijftien gewonden.Waar het café 's avonds nog stond, blijft nu enkel een grote krater en enkele hoopjes zand over. Zo schrijft Agence France-Presse. De enorme inslag van het Israëlische projectiel zorgde ervoor dat de lichamen langs de kust verspreid werden. De krater was zo diep dat die vanuit de ondergrond gevuld raakte met zeewater.Acht mensen werden onmiddellijk gedood door de inslag, meldden de medische diensten. Het waren allemaal burgers van de stad Khan Yunis in het zuiden van Gaza. Bulldozers gingen later op het strand op zoek naar het negende slachtoffer dat onder het zompige zand bedolven was geraakt.Burgers vertelden aan het persagentschap AFP dat er binnen dezelfde familie drie jonge slachtoffers vielen, allen twintigers.Een stroomuitval in de stad Khan Yunis zorgde ervoor dat veel Palestijnen naar het café afzakten waar een stroomgenerator het beeldscherm kon aandrijven.In de wedstrijd tussen Argentinië en Nederland werden geen doelpunten gescoord, maar 'het resultaat van de wedstrijd hier? Israël won met 9-0', zo citeerde AFP de burger Ahmed al-Aqad.Israëls militaire operatie tegen militanten in Gaza - de dodelijkste sinds 2012 - maakte in drie dagen tijd al minstens 78 doden aan Palestijnse kant, waarbij vrouwen en kinderen. (WB)