"Het aantal Palestijnen gedood in Gaza is gestegen tot negen op dit ogenblik en dat cijfer zal nog oplopen", zei Riyad Mansour in New York. Palestijnse bronnen spraken tot nu toe van zeven slachtoffers, onder wie de militaire chef van Hamas, Ahmad Jaabari. "De situatie is explosief", dixit de diplomaat.

Het Israëlische leger doodde Jaabari tijdens een luchtaanval. Daarna volgden tientallen andere luchtraids. Medische bronnen spreken van zestig gewonden.

Israel roept reservetroepen op

In reactie op de aanvallen, werden vanuit de landstrook al raketten afgevuurd richting Zuid-Israël. Inmiddels heeft het Israëlische veiligheidskabinet woensdagavond groen licht gegeven voor het oproepen van reservisten "indien nodig".

Er werden al reservisten opgeroepen, maar het gaat niet om een algemene oproep, verduidelijkte een woordvoerder. Premier Benjamin Netanyahu zei bovendien op de televisie dat Israël klaar staat om de operaties in Gaza uit te breiden indien nodig.

Obama spreekt Netanyahu

De Verenigde Staten hebben reeds hun steun toegezegd aan bondgenoot Israël. Het land heeft het recht zich te verdedigen, klinkt het. Washington veroordeelt "resoluut" de raketten die afgevuurd werden op Israël, deelde het ministerie van Buitenlandse Zaken mee. President Barack Obama had bovendien reeds een gesprek met Netanyahu, zei de Israëlische ambassadeur in Washington aan CNN.

VN secretaris-generaal Ban Ki-moon riep bij monde van zijn woordvoerder beide partijen al op de spanningen niet te laten escaleren. De VN-Veiligheidsraad zal in de nacht op donderdag nog in buitengewone zitting samenkomen over de situatie in de Gazastrook. Egypte heeft inmiddels de ambassadeur uit Jeruzalem teruggetrokken. (Belga/TV)

"Het aantal Palestijnen gedood in Gaza is gestegen tot negen op dit ogenblik en dat cijfer zal nog oplopen", zei Riyad Mansour in New York. Palestijnse bronnen spraken tot nu toe van zeven slachtoffers, onder wie de militaire chef van Hamas, Ahmad Jaabari. "De situatie is explosief", dixit de diplomaat. Het Israëlische leger doodde Jaabari tijdens een luchtaanval. Daarna volgden tientallen andere luchtraids. Medische bronnen spreken van zestig gewonden.Israel roept reservetroepen op In reactie op de aanvallen, werden vanuit de landstrook al raketten afgevuurd richting Zuid-Israël. Inmiddels heeft het Israëlische veiligheidskabinet woensdagavond groen licht gegeven voor het oproepen van reservisten "indien nodig". Er werden al reservisten opgeroepen, maar het gaat niet om een algemene oproep, verduidelijkte een woordvoerder. Premier Benjamin Netanyahu zei bovendien op de televisie dat Israël klaar staat om de operaties in Gaza uit te breiden indien nodig.Obama spreekt Netanyahu De Verenigde Staten hebben reeds hun steun toegezegd aan bondgenoot Israël. Het land heeft het recht zich te verdedigen, klinkt het. Washington veroordeelt "resoluut" de raketten die afgevuurd werden op Israël, deelde het ministerie van Buitenlandse Zaken mee. President Barack Obama had bovendien reeds een gesprek met Netanyahu, zei de Israëlische ambassadeur in Washington aan CNN. VN secretaris-generaal Ban Ki-moon riep bij monde van zijn woordvoerder beide partijen al op de spanningen niet te laten escaleren. De VN-Veiligheidsraad zal in de nacht op donderdag nog in buitengewone zitting samenkomen over de situatie in de Gazastrook. Egypte heeft inmiddels de ambassadeur uit Jeruzalem teruggetrokken. (Belga/TV)