De Palestijnse Autoriteit beschuldigt Israël van nalatigheid na de dood van een Palestijnse gevangene. De 63-jarige Maysara Abuhamdieh, die een levenslange straf uitzat, stierf aan keelkanker, drie dagen nadat hij in het Sorroka-ziekenhuis in Beersheba was opgenomen. Volgens de Palestijnse Autoriteit hebben de Israëli's autoriteiten zich schuldig gemaakt aan grote nalatigheid.

Het nieuws van de dood van de voormalige majoor-generaal van de Palestijnse veiligheidstroepen leidde tot onrust in verscheidene Israëlische gevangenissen.

Abuhamdieh kreeg in 2002 levenslang wegens "moordpoging op Israëli's". Twee maanden geleden werd bij hem kanker vastgesteld. Het is al de tweede Palestijnse gevangene in twee maanden tijd die overlijdt in de cel. In februari stierf Arafat Jaradat vier dagen na zijn arrestatie. Volgens de Palestijnen werd hij doodgemarteld. (Belga/SD)

De Palestijnse Autoriteit beschuldigt Israël van nalatigheid na de dood van een Palestijnse gevangene. De 63-jarige Maysara Abuhamdieh, die een levenslange straf uitzat, stierf aan keelkanker, drie dagen nadat hij in het Sorroka-ziekenhuis in Beersheba was opgenomen. Volgens de Palestijnse Autoriteit hebben de Israëli's autoriteiten zich schuldig gemaakt aan grote nalatigheid. Het nieuws van de dood van de voormalige majoor-generaal van de Palestijnse veiligheidstroepen leidde tot onrust in verscheidene Israëlische gevangenissen. Abuhamdieh kreeg in 2002 levenslang wegens "moordpoging op Israëli's". Twee maanden geleden werd bij hem kanker vastgesteld. Het is al de tweede Palestijnse gevangene in twee maanden tijd die overlijdt in de cel. In februari stierf Arafat Jaradat vier dagen na zijn arrestatie. Volgens de Palestijnen werd hij doodgemarteld. (Belga/SD)