Pakistan vervolgt weduwes van Osama bin Laden

© Reuters

De weduwes van Osama bin Laden worden nu in Pakistan vervolgd voor illegale inwijking. Het is onduidelijk welke straf zij riskeren.

In Pakistan zijn de drie weduwes van de in mei door de Amerikanen gedode terroristenleider Osama bin Laden beschuldigd van illegale inwijking en verblijf in het land. Het drietal was in de villa in Pakistan toen een Amerikaans commando de leider van Al-Qaeda uitschakelde.

Volgens Pakistaans minister van Binnenlandse Zaken Rehman Malik zijn de vrouwen van Jemenitische en Saoedische nationaliteit al voor een rechtbank verschenen. Hij zei niet waar dit is gebeurd, noch waar zij nu met hun talrijke kinderen onder huisarrest vertoeven en wanneer hun proces begint.

Op 2 mei 2011 deed een commando van de Navy Seals een raid op een villa in de Pakistaanse garnizoenstad Abbottabad. De Amerikanen doodden er onder meer Osama bin Laden en twee van zijn volwassen zonen.

Onduidelijkheid over mogelijke straf

Onder andere zijn jongste – Jemenitische – vrouw raakte gewond. Enkel de volwassenen zijn beschuldigd van illegale inwijking, aldus Malik. Zij mogen een advocaat onder de arm nemen en zijn vrij hun zaak voor het gerecht te bepleiten. Het is niet duidelijk welke straf de vrouwen riskeren. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content