Pakistan gaat onderzoeken hoe Osama bin Laden ongemoeid kon leven in de garnizoenstad Abbottabad. Dat heeft premier Yousuf Raza Gilani maandag aangekondigd in het Pakistaanse parlement.

"We zijn vastberaden om het hoe, het wanneer en het waarom van Osama bin Ladens aanwezigheid in Abottabad te achterhalen," zei Gilani volgens de BBC. De beschuldigingen van medeplichtigheid en incompetentie aan het adres van Pakistan noemde hij "absurd".

De Amerikaanse president Barack Obama had Pakistan al opgeroepen om uit te zoeken of leden van de regering deel uitmaakte van een netwerk dat Bin Laden steunde. (KVDA)

Pakistan gaat onderzoeken hoe Osama bin Laden ongemoeid kon leven in de garnizoenstad Abbottabad. Dat heeft premier Yousuf Raza Gilani maandag aangekondigd in het Pakistaanse parlement. "We zijn vastberaden om het hoe, het wanneer en het waarom van Osama bin Ladens aanwezigheid in Abottabad te achterhalen," zei Gilani volgens de BBC. De beschuldigingen van medeplichtigheid en incompetentie aan het adres van Pakistan noemde hij "absurd". De Amerikaanse president Barack Obama had Pakistan al opgeroepen om uit te zoeken of leden van de regering deel uitmaakte van een netwerk dat Bin Laden steunde. (KVDA)