De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton is donderdagochtend aangekomen in Lahore, voor de tweede dag van haar bezoek aan Pakistan.

Clinton zal meerdere historische en religieuze sites bezoeken in de regio Punjab en deelnemen aan twee rondetafelconferenties met studenten en zakenlui. 's Avonds keert ze terug naar Islamabad.

"Ik ben hier niet alleen voor de officiële diplomatie (...) maar om te antwoorden op de vragen die de mensen in Pakistan zich stellen", beklemtoonde Clinton in een interview dat donderdag door de belangrijkste Pakistaanse tv-zenders werd uitgezonden. "Ik hoop dat dit een nieuwe bladzijde is in onze relaties."

Het bezoek van Clinton aan Lahore gaat gepaard met draconische veiligheidsmaatregelen, na de bloedige aanslag woensdag in Peshawar waarbij 105 doden vielen. De daders hadden een auto met 100 kilogram springstof geparkeerd in een drukke winkelstraat van Peshawar - op 150 kilometer van
Islamabad - en tot ontploffing gebracht. Een woning stortte in en meerdere
winkels gingen in vlammen op.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton is donderdagochtend aangekomen in Lahore, voor de tweede dag van haar bezoek aan Pakistan.Clinton zal meerdere historische en religieuze sites bezoeken in de regio Punjab en deelnemen aan twee rondetafelconferenties met studenten en zakenlui. 's Avonds keert ze terug naar Islamabad. "Ik ben hier niet alleen voor de officiële diplomatie (...) maar om te antwoorden op de vragen die de mensen in Pakistan zich stellen", beklemtoonde Clinton in een interview dat donderdag door de belangrijkste Pakistaanse tv-zenders werd uitgezonden. "Ik hoop dat dit een nieuwe bladzijde is in onze relaties."Het bezoek van Clinton aan Lahore gaat gepaard met draconische veiligheidsmaatregelen, na de bloedige aanslag woensdag in Peshawar waarbij 105 doden vielen. De daders hadden een auto met 100 kilogram springstof geparkeerd in een drukke winkelstraat van Peshawar - op 150 kilometer van Islamabad - en tot ontploffing gebracht. Een woning stortte in en meerdere winkels gingen in vlammen op.