Dat meldde haar advocaat Saif ul-Mulook woensdag aan het Franse persbureau AFP. Het bevel tot vrijlating arriveerde woensdag in de gevangenis van Multan, waar ze werd vastgehouden, zei een lid van de gevangenisdirectie.

Ul-Mulook verklaarde dat Bibi meteen het land had verlaten per vliegtuig, maar dat het ministerie van Buitenlandse Zaken ontkent dat. Volgens lokale media heeft ze de stad 'met onbekende bestemming' verlaten, waardoor er meteen gespeculeerd werd dat ze Pakistan was uitgereisd. Volgens de krant Dawn bevindt ze zich in de hoofdstad Islamabad.

Asia Bibi's advocaat zit sinds zaterdag in Nederland, maar of zijn cliënte volgt is nog onzeker. Een Europese eindbestemming voor Bibi zou wel voor de hand liggen.

Protest

Bibi zat in Pakistan jaren in de dodencel, op verdenking van belediging van de profeet Mohammed. Het hooggerechtshof sprak haar vrij, maar extremistische moslims in Pakistan reageerden woedend op die uitspraak. De radicaal-islamitische groep Tehreek-e-Labaik Pakistan (TLP) wil dat Bibi alsnog wordt terechtgesteld en wenst de rechters die haar vrijspraken eenzelfde lot toe. Ook haar advocaat is zijn leven in Pakistan niet meer zeker.

De echtgenoot van Bibi vroeg in een videoboodschap asiel aan in de Verenigde Staten, in Groot-Brittannië en in Canada. 'Ik vraag president Donald Trump om ons te helpen hier te vertrekken', zei Ashiq Masih in een videoboodschap. 'Daarna vraag ik ook de Britse eerste minister om haar best te doen ons te helpen.'

'De familie vraagt asiel in de Verenigde Staten, in Groot-Brittannië en in Canada', bevestigt Wilson Chowdhry, voorzitter van de vereniging van Pakistaanse christenen in Groot-Brittannië. 'Die landen hebben de grootste gemeenschappen van Pakistaanse christenen en ze praten er Engels. Hun kinderen leren die taal, maar zelf beheersen ze ze niet.'

Ashiq Masih vraagt ook asiel voor Joseph Nadeem, die de familie onderdak verleent sinds de veroordeling van Bibi in 2010. 'Als Asia Bibi het land verlaat, zal elk lid van haar familie, elke persoon die met haar in verband wordt gebracht, worden gedood', aldus Chowdhry.

Dat meldde haar advocaat Saif ul-Mulook woensdag aan het Franse persbureau AFP. Het bevel tot vrijlating arriveerde woensdag in de gevangenis van Multan, waar ze werd vastgehouden, zei een lid van de gevangenisdirectie.Ul-Mulook verklaarde dat Bibi meteen het land had verlaten per vliegtuig, maar dat het ministerie van Buitenlandse Zaken ontkent dat. Volgens lokale media heeft ze de stad 'met onbekende bestemming' verlaten, waardoor er meteen gespeculeerd werd dat ze Pakistan was uitgereisd. Volgens de krant Dawn bevindt ze zich in de hoofdstad Islamabad.Asia Bibi's advocaat zit sinds zaterdag in Nederland, maar of zijn cliënte volgt is nog onzeker. Een Europese eindbestemming voor Bibi zou wel voor de hand liggen. Bibi zat in Pakistan jaren in de dodencel, op verdenking van belediging van de profeet Mohammed. Het hooggerechtshof sprak haar vrij, maar extremistische moslims in Pakistan reageerden woedend op die uitspraak. De radicaal-islamitische groep Tehreek-e-Labaik Pakistan (TLP) wil dat Bibi alsnog wordt terechtgesteld en wenst de rechters die haar vrijspraken eenzelfde lot toe. Ook haar advocaat is zijn leven in Pakistan niet meer zeker. De echtgenoot van Bibi vroeg in een videoboodschap asiel aan in de Verenigde Staten, in Groot-Brittannië en in Canada. 'Ik vraag president Donald Trump om ons te helpen hier te vertrekken', zei Ashiq Masih in een videoboodschap. 'Daarna vraag ik ook de Britse eerste minister om haar best te doen ons te helpen.' 'De familie vraagt asiel in de Verenigde Staten, in Groot-Brittannië en in Canada', bevestigt Wilson Chowdhry, voorzitter van de vereniging van Pakistaanse christenen in Groot-Brittannië. 'Die landen hebben de grootste gemeenschappen van Pakistaanse christenen en ze praten er Engels. Hun kinderen leren die taal, maar zelf beheersen ze ze niet.' Ashiq Masih vraagt ook asiel voor Joseph Nadeem, die de familie onderdak verleent sinds de veroordeling van Bibi in 2010. 'Als Asia Bibi het land verlaat, zal elk lid van haar familie, elke persoon die met haar in verband wordt gebracht, worden gedood', aldus Chowdhry.