De 22-jarige Pakistaan Mohammed Ajmal Amir Iman, alias "Kasab" is schuldig bevonden aan de aanslagen in de Indiase stad Mumbai in november 2008.

Kasab was de enige van het islamitische commando, dat verantwoordelijk was voor de aanslagen, die de terroristische daad overleefde. Een bijzondere rechtbank bevond hem schuldig aan moord en oorlogsdaden tegen India. Hij haalt zich met deze uitspraak de doodstraf op de hals.

Toen de rechter het verdict luidde, waarbij hij schuldig werd bevonden aan de meeste van de in totaal 86 beschuldigingen, bleef de jonge Pakistaan onbewogen. Bij zijn uitspraak droeg hij een traditioneel wit hemd uit zijn geboortestreek Punjab in Pakistan.

Fahim Ansari en Sabauddin Ahmed werden beiden beschuldigd van logistieke steun aan het moordcommando. Maar de twee Indiërs, die handgeschreven plannen van Mumbai hadden geleverd, werden niet schuldig bevonden.

Spanningen

De Indiase minister van Binnenlandse Zaken reageerde na afloop van de uitspraak dat het verdict een boodschap is aan Pakistan om "het terrorisme niet te exporteren naar India". De aanslagen, waarbij minstens 166 mensen omkwamen, deden de spanningen tussen de twee landen opnieuw oplaaien.

De 22-jarige Pakistaan Mohammed Ajmal Amir Iman, alias "Kasab" is schuldig bevonden aan de aanslagen in de Indiase stad Mumbai in november 2008. Kasab was de enige van het islamitische commando, dat verantwoordelijk was voor de aanslagen, die de terroristische daad overleefde. Een bijzondere rechtbank bevond hem schuldig aan moord en oorlogsdaden tegen India. Hij haalt zich met deze uitspraak de doodstraf op de hals. Toen de rechter het verdict luidde, waarbij hij schuldig werd bevonden aan de meeste van de in totaal 86 beschuldigingen, bleef de jonge Pakistaan onbewogen. Bij zijn uitspraak droeg hij een traditioneel wit hemd uit zijn geboortestreek Punjab in Pakistan. Fahim Ansari en Sabauddin Ahmed werden beiden beschuldigd van logistieke steun aan het moordcommando. Maar de twee Indiërs, die handgeschreven plannen van Mumbai hadden geleverd, werden niet schuldig bevonden.Spanningen De Indiase minister van Binnenlandse Zaken reageerde na afloop van de uitspraak dat het verdict een boodschap is aan Pakistan om "het terrorisme niet te exporteren naar India". De aanslagen, waarbij minstens 166 mensen omkwamen, deden de spanningen tussen de twee landen opnieuw oplaaien.