Volg de laatste ontwikkelingen in onze live.

Volgens een officiële mededeling van de politie van München maakten getuigen omstreeks 17.50 uur melding van een schietpartij in twee straten en vervolgens het winkelcentrum Olympia Einkaufszentrum (OEZ). De schietpartij begon naar verluidt aan een McDonaldsrestaurant.

Onduidelijk

Hoeveel slachtoffers daarbij vielen, is nog niet bekend. De balansen variëren van minstens drie doden volgens het Beierse ministerie van Binnenlandse Zaken tot mogelijk zeker 15 doden volgens sommige Duitse media. De politie 'gaat uit van meerdere dodelijke slachtoffers'.

Ook over de schutter(s) en hun motief is nog niets bekend. Zeker is dat nog niemand werd opgepakt en dat getuigen spreken van drie personen met vuurwapens. Het lijkt er dus op dat meerdere schutters op de loop zijn in de Duitse stad.

De politie van München zegt in een tweet niet te weten waar de daders zich bevinden, en vraagt de bewoners op te passen en zich niet in openbare plaatsen te begeven.

Er zijn ook (onbevestigde) berichten over een tweede schietpartij in het centrum van München, aan de Karlsplatz. Een dpa-journalist maakt melding van lopende en wenende mensen. Zwaar bewapende agenten zijn ter plaatse.

Bedreiging

Het geweld volgt amper vier dagen nadat een 17-jarige Afghaanse migrant passagiers met een bijl aanviel op een trein tussen Würzburg-Heidingsfeld en Ochsenfurt. Daarbij vielen drie zwaargewonden. In een video die later door de media-arm van terreurgroepering Islamitische Staat (IS) werd verspreid, dreigde de dader, die door de politie werd doodgeschoten, met meer aanslagen in Duitsland. (KVDA)

Volg de laatste ontwikkelingen in onze live.Volgens een officiële mededeling van de politie van München maakten getuigen omstreeks 17.50 uur melding van een schietpartij in twee straten en vervolgens het winkelcentrum Olympia Einkaufszentrum (OEZ). De schietpartij begon naar verluidt aan een McDonaldsrestaurant.Hoeveel slachtoffers daarbij vielen, is nog niet bekend. De balansen variëren van minstens drie doden volgens het Beierse ministerie van Binnenlandse Zaken tot mogelijk zeker 15 doden volgens sommige Duitse media. De politie 'gaat uit van meerdere dodelijke slachtoffers'.Ook over de schutter(s) en hun motief is nog niets bekend. Zeker is dat nog niemand werd opgepakt en dat getuigen spreken van drie personen met vuurwapens. Het lijkt er dus op dat meerdere schutters op de loop zijn in de Duitse stad.De politie van München zegt in een tweet niet te weten waar de daders zich bevinden, en vraagt de bewoners op te passen en zich niet in openbare plaatsen te begeven.Er zijn ook (onbevestigde) berichten over een tweede schietpartij in het centrum van München, aan de Karlsplatz. Een dpa-journalist maakt melding van lopende en wenende mensen. Zwaar bewapende agenten zijn ter plaatse.Het geweld volgt amper vier dagen nadat een 17-jarige Afghaanse migrant passagiers met een bijl aanviel op een trein tussen Würzburg-Heidingsfeld en Ochsenfurt. Daarbij vielen drie zwaargewonden. In een video die later door de media-arm van terreurgroepering Islamitische Staat (IS) werd verspreid, dreigde de dader, die door de politie werd doodgeschoten, met meer aanslagen in Duitsland. (KVDA)