De beslissing van het Hooggerechtshof over de verplichte ziekteverzekering "is een overwinning voor alle Amerikanen". Dat heeft VS-president Barack Obama gezegd op een persconferentie na het voor hem gunstige besluit van het federale gerechtshof.

'Obamacare' geldt vooralsnog als de grootste verwezenlijking op binnenlands vlak van Obama. Hij riep de politici op, geen oude oorlogen meer opnieuw uit te vechten. De Republikeinen hadden prompt aangekondigd, de wet in het Congres ongedaan te zullen maken.

Obama verzekerde, voor zijn ingreep in de ziekteverzekering louter uit altruïstische motieven gehandeld te hebben. "Ik deed dit niet omdat dit goede politiek was. Ik deed het omdat (Obamacare) goed is voor het Amerikaanse volk". (Belga/INM)

De beslissing van het Hooggerechtshof over de verplichte ziekteverzekering "is een overwinning voor alle Amerikanen". Dat heeft VS-president Barack Obama gezegd op een persconferentie na het voor hem gunstige besluit van het federale gerechtshof. 'Obamacare' geldt vooralsnog als de grootste verwezenlijking op binnenlands vlak van Obama. Hij riep de politici op, geen oude oorlogen meer opnieuw uit te vechten. De Republikeinen hadden prompt aangekondigd, de wet in het Congres ongedaan te zullen maken. Obama verzekerde, voor zijn ingreep in de ziekteverzekering louter uit altruïstische motieven gehandeld te hebben. "Ik deed dit niet omdat dit goede politiek was. Ik deed het omdat (Obamacare) goed is voor het Amerikaanse volk". (Belga/INM)