De dienst voor cultureel erfgoed in China deelde mee dat ze het aantal controles en steekproeven langs de Chinese Muur gevoelig wil uitbreiden. Die moeten ervoor zorgen dat de 21.000 km lange Werelderfgoedsite beter beschermd is tegen toeristen en locals. Dat meldt The Guardian.

Zo moeten de controles vermijden dat dorpelingen die dichtbij de muur leven stenen komen stelen als bouwmateriaal of koopwaar. Chinese media meldden al dat ze stenen uit de Muur met een historische inscriptie aan toeristen te verkopen voor zo'n 30 yuan (3,6 euro).

Er zijn nog meer bedreigingen. Zo hebben wind en regen al een derde van de muur weggeërodeerd en kiezen avonturiers steeds meer voor het 'wildemuurtoerisme', een trektocht langs onbekende en vervallen gedeelten van de Muur. De miljoenen bezoekers laten ook heel wat graffiti achter.

'Op zich zijn het geen grote schadegevallen, maar allemaal samen is de beschading heel ernstig', zegt Dong Yaohui, de vicevoorzitter van de Chinese Great Wall Society. 'In plaats van te investeren in het bewaren van de Muur, steken we dat geld nu in de renovatie ervan.'

'Het verval is erger geworden doorheen de jaren', vervolgt Dong. Volgens hem is er te weinig onderzoek en overzicht over bewoners van de vijftien provincies leven waardoor de muur zich slingert. (JVL)

De dienst voor cultureel erfgoed in China deelde mee dat ze het aantal controles en steekproeven langs de Chinese Muur gevoelig wil uitbreiden. Die moeten ervoor zorgen dat de 21.000 km lange Werelderfgoedsite beter beschermd is tegen toeristen en locals. Dat meldt The Guardian.Zo moeten de controles vermijden dat dorpelingen die dichtbij de muur leven stenen komen stelen als bouwmateriaal of koopwaar. Chinese media meldden al dat ze stenen uit de Muur met een historische inscriptie aan toeristen te verkopen voor zo'n 30 yuan (3,6 euro).Er zijn nog meer bedreigingen. Zo hebben wind en regen al een derde van de muur weggeërodeerd en kiezen avonturiers steeds meer voor het 'wildemuurtoerisme', een trektocht langs onbekende en vervallen gedeelten van de Muur. De miljoenen bezoekers laten ook heel wat graffiti achter. 'Op zich zijn het geen grote schadegevallen, maar allemaal samen is de beschading heel ernstig', zegt Dong Yaohui, de vicevoorzitter van de Chinese Great Wall Society. 'In plaats van te investeren in het bewaren van de Muur, steken we dat geld nu in de renovatie ervan.''Het verval is erger geworden doorheen de jaren', vervolgt Dong. Volgens hem is er te weinig onderzoek en overzicht over bewoners van de vijftien provincies leven waardoor de muur zich slingert. (JVL)