De razzia's begonnen om 6.30 uur tegelijk in verschillende westelijke deelstaten en in Berlijn. Het zwaartepunt lag in Hessen, waar 65 huiszoekingen gebeuren (15 alleen al in Frankfurt am Main). In de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Beieren zijn er bijna 35 politieacties.

Volgens de autoriteiten zijn de uitdeelacties van de organisatie tegen de grondwet. Verwacht wordt dat de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière dinsdagvoormiddag nog een persconferentie houdt over de politieactie.

(Belga/SK)

De razzia's begonnen om 6.30 uur tegelijk in verschillende westelijke deelstaten en in Berlijn. Het zwaartepunt lag in Hessen, waar 65 huiszoekingen gebeuren (15 alleen al in Frankfurt am Main). In de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Beieren zijn er bijna 35 politieacties. Volgens de autoriteiten zijn de uitdeelacties van de organisatie tegen de grondwet. Verwacht wordt dat de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière dinsdagvoormiddag nog een persconferentie houdt over de politieactie.(Belga/SK)