Volgens de aanklacht van de familie werd de 22-jarige Otto Warmbier 'wreed gemarteld en vermoord', meldt The Washington Post.

Met de rechtszaak hoopt het gezin het 'criminele' regime van Kim Jong-un juridisch verantwoordelijk te houden voor de dood van Warmbier. In de aanklacht wordt een schadevergoeding geëist, zonder een exact bedrag te noemen.

De rechtszaak komt te midden van snelle diplomatieke ontwikkelingen rond Noord-Korea. Vrijdag ontmoet Kim zijn Zuid-Koreaanse ambtgenoot Moon Jae-in, en eind mei of begin juni staat voor de Noord-Koreaanse leider een ontmoeting met Donald Trump gepland.

Trump uitte eerder felle kritiek op de behandeling van Warmbier, die afgelopen juni in een coma terugkeerde uit Noord-Korea. Hij stierf enkele dagen later. De Amerikaanse president zei dat de dood van Warmbier bijdroeg aan het opvoeren van de druk op Noord-Korea om onderhandelingen te openen over het afbouwen van het nucleaire arsenaal.

Het Witte Huis zegt in een verklaring dat 'Amerikanen toegewijd blijven aan het eren van de herinnering van Otto' en dat 'we het lijden van zijn ouders, Fred en Cindy Warmbier, niet zullen vergeten'.

Er zitten nog altijd drie Amerikanen vast in Noord-Korea. Naar verluidt heeft Mike Pompeo, de kersverse minister van Buitenlandse Zaken van de VS, hun situatie besproken tijdens zijn geheime ontmoeting met Kim Jong-un.

Volgens de aanklacht van de familie werd de 22-jarige Otto Warmbier 'wreed gemarteld en vermoord', meldt The Washington Post. Met de rechtszaak hoopt het gezin het 'criminele' regime van Kim Jong-un juridisch verantwoordelijk te houden voor de dood van Warmbier. In de aanklacht wordt een schadevergoeding geëist, zonder een exact bedrag te noemen. De rechtszaak komt te midden van snelle diplomatieke ontwikkelingen rond Noord-Korea. Vrijdag ontmoet Kim zijn Zuid-Koreaanse ambtgenoot Moon Jae-in, en eind mei of begin juni staat voor de Noord-Koreaanse leider een ontmoeting met Donald Trump gepland. Trump uitte eerder felle kritiek op de behandeling van Warmbier, die afgelopen juni in een coma terugkeerde uit Noord-Korea. Hij stierf enkele dagen later. De Amerikaanse president zei dat de dood van Warmbier bijdroeg aan het opvoeren van de druk op Noord-Korea om onderhandelingen te openen over het afbouwen van het nucleaire arsenaal. Het Witte Huis zegt in een verklaring dat 'Amerikanen toegewijd blijven aan het eren van de herinnering van Otto' en dat 'we het lijden van zijn ouders, Fred en Cindy Warmbier, niet zullen vergeten'. Er zitten nog altijd drie Amerikanen vast in Noord-Korea. Naar verluidt heeft Mike Pompeo, de kersverse minister van Buitenlandse Zaken van de VS, hun situatie besproken tijdens zijn geheime ontmoeting met Kim Jong-un.