Volgens openbaar aanklager Juan Gómez heeft Figueredo toegegeven dat hij 'grote sommen geld' heeft ontvangen. Dat investeerde de 83-jarige FIFA-bestuurder vervolgens elders. Figueredo was twintig jaar vicevoorzitter van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Comnebol, in 2013 en 2014 was hij voorzitter. Hij hoorde bij de zeven FIFA-functionarissen die op 27 mei, twee dagen voor de voorzittersverkiezing van de FIFA, in Zürich werden opgepakt door de Zwitserse politie.

Figueredo werd donderdag door de Zwitserse justitie uitgeleverd aan zijn vaderland, waar hij meteen in hechtenis genomend werd. Hij werd in Zwitserland opgepakt op verzoek van de justitie in de Verenigde Staten. Amerika wilde de Uruguayaan graag uitgeleverd zien, maar de Zwitserse justitie besloot hem naar zijn vaderland te sturen omdat daar de aanklachten tegen hem nog zwaarder zijn.

Figueredo zou ook hebben verklaard dat tien voorzitters van nationale voetbalbonden in Zuid-Amerika steekpenningen hebben aangenomen, bijvoorbeeld bij de verkoop van tv-rechten. Ook heeft hij een belastende verklaring afgelegd tegen de Spanjaard Gorka Villar, zoon van de Spaanse voetbalbaas Angel Maria Villar en directeur Comnebol. Eerder hadden een aantal clubs uit Uruguay al verklaard dat ze afgeperst werden door Villar. (WK)

Volgens openbaar aanklager Juan Gómez heeft Figueredo toegegeven dat hij 'grote sommen geld' heeft ontvangen. Dat investeerde de 83-jarige FIFA-bestuurder vervolgens elders. Figueredo was twintig jaar vicevoorzitter van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Comnebol, in 2013 en 2014 was hij voorzitter. Hij hoorde bij de zeven FIFA-functionarissen die op 27 mei, twee dagen voor de voorzittersverkiezing van de FIFA, in Zürich werden opgepakt door de Zwitserse politie. Figueredo werd donderdag door de Zwitserse justitie uitgeleverd aan zijn vaderland, waar hij meteen in hechtenis genomend werd. Hij werd in Zwitserland opgepakt op verzoek van de justitie in de Verenigde Staten. Amerika wilde de Uruguayaan graag uitgeleverd zien, maar de Zwitserse justitie besloot hem naar zijn vaderland te sturen omdat daar de aanklachten tegen hem nog zwaarder zijn.Figueredo zou ook hebben verklaard dat tien voorzitters van nationale voetbalbonden in Zuid-Amerika steekpenningen hebben aangenomen, bijvoorbeeld bij de verkoop van tv-rechten. Ook heeft hij een belastende verklaring afgelegd tegen de Spanjaard Gorka Villar, zoon van de Spaanse voetbalbaas Angel Maria Villar en directeur Comnebol. Eerder hadden een aantal clubs uit Uruguay al verklaard dat ze afgeperst werden door Villar. (WK)