Oud-Tourwinnaar Jan Ullrich gedwongen opgenomen in psychiatrie

Ex-wielerkampioen Jan Ullrich tijdens een proces tegen hem voor dronken rijden, Zwitserland, 21 juli 2015 © REUTERS

Ex-wielerkampioen Jan Ullrich is vrijdagavond in een psychiatrische instelling opgenomen. Dat zei een politiewoordvoerster in Frankfurt, nadat boulevardblad Bild daarover had bericht.

De woordvoerster zei dat het om een gedwongen opname ging. Toen Ullrich vrijgelaten werd uit het politiecommissariaat zou er een incident geweest zijn, waarover geen verdere details bekend zijn. Vanwege de fysieke toestand van Ullrich zou de politie geen andere keuze meer gehad hebben dan hem naar de instelling te sturen. Een ziekenwagen bracht de ex-wielrenner naar de kliniek. De woordvoerster wou niet kwijt waar hij precies is opgenomen.

Ullrich, inmiddels 44 jaar, zou in een luxehotel in Frankfurt een escortdame na een ruzie aangevallen en verwond hebben. Volgens Bild probeerde Ullrich haar te wurgen. Hij zou onder invloed geweest zijn van drank en drugs. De advocaten van Ullrich wilden vrijdagavond niet reageren.

Vorige week werd Ullrich op Mallorca ook al in de handboeien afgevoerd door de politie. Op het Spaanse eiland had hij zijn buurman, de Duitse acteur Til Schweiger, en diens gasten aangevallen. Ullrich zat daar een dag in de cel. Hij keerde deze week terug in Duitsland, maar daar ging het vrijdag weer mis.

Ullrich bekende eerder in de week dat de scheiding van zijn ex-vrouw Sara hem zwaar valt. Hij heeft naar eigen zeggen zijn kinderen al sinds Pasen niet meer gezien en gesproken. Ullrich werd aan het einde van zijn carrière geschorst vanwege dopinggebruik. Hij bekende in 2013 verboden middelen te hebben gebruikt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content