Aan de uitschakeling van Osama bin Laden namen 15 Amerikaanse militairen deel. Het waren navy seals, elitetroepen onder leiding van de CIA. Ze hebben wekenlang getraind op de operatie in een copie van de woning van bin Laden in Pakistan.

De elitesoldaten kregen orders om Osama bin Laden levend te vatten, maar enkel als hij zich niet zou verzetten. Wanneer het tot een gewelddadige confrontatie zou komen, moesten ze hem doden.

Tijdens het vuurgevecht in de villa gebruikte bin Laden enkele vrouwen als levend schild. Eén van hen kwam daarbij om het leven. Het zou gaan om een echtgenote van de terrorist.

Osama bin Laden werd gedood met een kogel in de borst en een kogel in het hoofd. De hele operatie duurde minder dan 40 minuten. (EE)

Aan de uitschakeling van Osama bin Laden namen 15 Amerikaanse militairen deel. Het waren navy seals, elitetroepen onder leiding van de CIA. Ze hebben wekenlang getraind op de operatie in een copie van de woning van bin Laden in Pakistan. De elitesoldaten kregen orders om Osama bin Laden levend te vatten, maar enkel als hij zich niet zou verzetten. Wanneer het tot een gewelddadige confrontatie zou komen, moesten ze hem doden.Tijdens het vuurgevecht in de villa gebruikte bin Laden enkele vrouwen als levend schild. Eén van hen kwam daarbij om het leven. Het zou gaan om een echtgenote van de terrorist. Osama bin Laden werd gedood met een kogel in de borst en een kogel in het hoofd. De hele operatie duurde minder dan 40 minuten. (EE)