Orkaan Nate afgezwakt tot storm eerste categorie

08/10/17 om 12:46 - Bijgewerkt om 12:45

Bron: Belga

De orkaan Nate is afgezwakt tot een storm van eerste categorie en heeft het Amerikaanse vasteland bereikt. Nate ging aan land bij de monding van de Mississippi. Dat meldt het Amerikaanse National Hurricane Center.

Orkaan Nate afgezwakt tot storm eerste categorie

Toeristen op wandel in Bourbon Street, één van de bekendste trekpleisters van New Orleans, terwijl de stad zich voorbereidt op de komst van orkaan Nate, 7 oktober 2017. © Reuters

De storm haalt windsnelheden tot 110 kilometer per uur, verplaatst zich aan een snelheid van 37 km/uur en rukt verder op richting de staten Louisiana, Mississippi en Alabama. In die staten is uit voorzorg de noodtoestand uitgeroepen.

Nate zet zijn opmars naar het binnenland van de Verenigde Staten voort, maar vermoed wordt dat de storm langs de oostkant van New Orleans trekt en de stad dus niet de volle laag over zich krijgt. Toch ligt het openbaar vervoer in New Orleans stil en foto's op sociale media laten zien dat er al veel water in de straten en de parkings staat.

De doortocht van Nate leidde in Nicaragua, Honduras en Costa Rica tot zware overstromingen. Meer dan twintig mensen kwamen om het leven.

Onze partners