Dat blijkt uit het politierapport, melden verschillende media donderdag.

Brancheau (40) lag tijdens een voorstelling neus aan neus met orka Tilikum in ondiep water toen het incident gebeurde. Het dier greep het haar van de vrouw en trok haar onder water voor de ogen van de toeschouwers.

Brancheau kon zich bevrijden en weer naar het oppervlak zwemmen, maar de orka viel haar nog twee keer aan en trok haar opnieuw onder water.

De collega's van de vrouw probeerden haar nog te redden, maar alle hulp kwam te laat. Ze overleed uiteindelijk als gevolg van verdrinking en van haar verwondingen.

Brancheau had al 16 jaar ervaring als trainer. Na het incident raakte bekend dat de orka al eens betrokken zou geweest zijn bij de dood van een vrouwelijke trainer in Canada in 1991.

Dat blijkt uit het politierapport, melden verschillende media donderdag. Brancheau (40) lag tijdens een voorstelling neus aan neus met orka Tilikum in ondiep water toen het incident gebeurde. Het dier greep het haar van de vrouw en trok haar onder water voor de ogen van de toeschouwers. Brancheau kon zich bevrijden en weer naar het oppervlak zwemmen, maar de orka viel haar nog twee keer aan en trok haar opnieuw onder water. De collega's van de vrouw probeerden haar nog te redden, maar alle hulp kwam te laat. Ze overleed uiteindelijk als gevolg van verdrinking en van haar verwondingen. Brancheau had al 16 jaar ervaring als trainer. Na het incident raakte bekend dat de orka al eens betrokken zou geweest zijn bij de dood van een vrouwelijke trainer in Canada in 1991.