Het nieuwe decreet stelt dat bepaalde kinderboeken niet in de etalages of op zichtbare plekken in de winkel mogen liggen. Het gaat dan bijvoorbeeld om kinderboeken met personages die "afwijken van hun aangeboren gender", die een geslachtsverandering ondergaan of waarin "homoseksualiteit gepromoot" wordt. Dat soort "aanstootgevende" boeken mag ook niet verkocht worden in een straal van 200 meter rond scholen of kerken. Ze mogen enkel verkocht worden in een verpakking die de omslag onherkenbaar maakt.

De 200 meter-regel doet denken aan de Hongaarse prostitutiewetgeving. Die wetgeving bepaalt dat sekswerkers hun diensten niet mogen aanbieden in een dezelfde straal van 200 meter rond scholen en kerken.

Het decreet treedt binnen 30 dagen in werking.

Het nieuwe decreet stelt dat bepaalde kinderboeken niet in de etalages of op zichtbare plekken in de winkel mogen liggen. Het gaat dan bijvoorbeeld om kinderboeken met personages die "afwijken van hun aangeboren gender", die een geslachtsverandering ondergaan of waarin "homoseksualiteit gepromoot" wordt. Dat soort "aanstootgevende" boeken mag ook niet verkocht worden in een straal van 200 meter rond scholen of kerken. Ze mogen enkel verkocht worden in een verpakking die de omslag onherkenbaar maakt. De 200 meter-regel doet denken aan de Hongaarse prostitutiewetgeving. Die wetgeving bepaalt dat sekswerkers hun diensten niet mogen aanbieden in een dezelfde straal van 200 meter rond scholen en kerken. Het decreet treedt binnen 30 dagen in werking.