Voor de Britse kust zijn woensdag een honderdtal mensen van een vissersboot gehaald die vuur had gevat.

De Athena had volgens de BBC 111 mensen aan boord toen er op 370 kilometer ten zuiden van de Scilly-eilanden brand uitbrak. Een containerschip dat in buurt was, bracht 98 opvarenden in veiligheid met reddingsbootjes. Dertien anderen bleven aan boord om het vuur te bedwingen.

Volgens de Britse openbare omroep waren er bij de mensen aan boord onder meer Chinezen, Russen, Peruvianen en Scandinaviërs. Volgens scheepvaartmaatschappij Thor zijn alle opvarenden in veiligheid gebracht en is het vuur waarschijnlijk ontstaan in verpakkingsmateriaal aan boord.

De Athena heeft haar basis op de Faroer-eilanden en werd gebouwd in 1992. Het moest in China hersteld worden nadat het in de loop van dit jaar door een andere brand werd getroffen.

Voor de Britse kust zijn woensdag een honderdtal mensen van een vissersboot gehaald die vuur had gevat.De Athena had volgens de BBC 111 mensen aan boord toen er op 370 kilometer ten zuiden van de Scilly-eilanden brand uitbrak. Een containerschip dat in buurt was, bracht 98 opvarenden in veiligheid met reddingsbootjes. Dertien anderen bleven aan boord om het vuur te bedwingen.Volgens de Britse openbare omroep waren er bij de mensen aan boord onder meer Chinezen, Russen, Peruvianen en Scandinaviërs. Volgens scheepvaartmaatschappij Thor zijn alle opvarenden in veiligheid gebracht en is het vuur waarschijnlijk ontstaan in verpakkingsmateriaal aan boord.De Athena heeft haar basis op de Faroer-eilanden en werd gebouwd in 1992. Het moest in China hersteld worden nadat het in de loop van dit jaar door een andere brand werd getroffen.