. Dat melden Artsen Zonder Grenzen en SOS Méditerranée, de twee hulporganisaties waartoe het schip behoort.

Volgens een plan van de Italiaanse autoriteiten zullen twee Italiaanse vaartuigen enkele van de opvarenden overnemen. Daarna zullen alle vaartuigen samen koers zetten naar Valencia, aldus Artsen Zonder Grenzen. Het vaartuig is te zwaar geladen met 629 opvarenden en de weersomstandigheden verslechteren. Italië en Malta hadden geweigerd het schip te laten aanmeren. De Spaanse regering bood wel een haven aan.

Dinsdag zei ook het lokale bestuur van het Franse eiland Corsica, dat de Aquarius er mag aanmeren.

De opvarenden werden in de nacht van zaterdag op zondag gered door het schip van de ngo's tijdens zes operaties in de Middellandse Zee. Aan boord van het schip bevinden zich onder meer 123 niet-begeleide minderjarigen, elf kleine kinderen en zeven zwangere vrouwen.

Afgelopen weekend ontstond er een bits conflict tussen Italië en Malta over welk land de reddingsboot Aquarius moest ontvangen. De boot pikte zaterdag en zondag de bootvluchtelingen op. Spanje probeerde de situatie te ontzenuwen door de mogelijkheid te bieden om aan te leggen in Valencia, en zo 'een humanitaire ramp te vermijden'.

Maandagavond kreeg het schip zelfs officiële toestemming. Het is de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken in Italië, de rechts-populistische Matteo Salvini, die de beslissing nam om het schip de toegang te ontzeggen tot de Italiaanse havens.

. Dat melden Artsen Zonder Grenzen en SOS Méditerranée, de twee hulporganisaties waartoe het schip behoort.Volgens een plan van de Italiaanse autoriteiten zullen twee Italiaanse vaartuigen enkele van de opvarenden overnemen. Daarna zullen alle vaartuigen samen koers zetten naar Valencia, aldus Artsen Zonder Grenzen. Het vaartuig is te zwaar geladen met 629 opvarenden en de weersomstandigheden verslechteren. Italië en Malta hadden geweigerd het schip te laten aanmeren. De Spaanse regering bood wel een haven aan. Dinsdag zei ook het lokale bestuur van het Franse eiland Corsica, dat de Aquarius er mag aanmeren. De opvarenden werden in de nacht van zaterdag op zondag gered door het schip van de ngo's tijdens zes operaties in de Middellandse Zee. Aan boord van het schip bevinden zich onder meer 123 niet-begeleide minderjarigen, elf kleine kinderen en zeven zwangere vrouwen. Afgelopen weekend ontstond er een bits conflict tussen Italië en Malta over welk land de reddingsboot Aquarius moest ontvangen. De boot pikte zaterdag en zondag de bootvluchtelingen op. Spanje probeerde de situatie te ontzenuwen door de mogelijkheid te bieden om aan te leggen in Valencia, en zo 'een humanitaire ramp te vermijden'. Maandagavond kreeg het schip zelfs officiële toestemming. Het is de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken in Italië, de rechts-populistische Matteo Salvini, die de beslissing nam om het schip de toegang te ontzeggen tot de Italiaanse havens.