'Deze beslissing is op een solidaire en overlegde manier genomen met Frankrijk en Spanje', zo klonk het in een mededeling van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Details werden nog niet bekendgemaakt. Eerder op de dag hadden verschillende Franse ministers kritisch gereageerd op de beslissing van het reddingsschip Aquarius 2 om koers te zetten richting de haven van Marseille.

Het schip, dat beheerd wordt door de ngo's SOS Mediterranee en Artsen Zonder Grenzen (AZG), krijgt van zowel Italië als Malta geen toestemming om aan te meren in hun havens. De Franse minister van Europese Zaken Nathalie Loiseau liet weten dat er gesprekken gevoerd werden met andere Europese landen om een haven te vinden voor de Aquarius en om de hulp voor de migranten te verdelen.

'Deze beslissing is op een solidaire en overlegde manier genomen met Frankrijk en Spanje', zo klonk het in een mededeling van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Details werden nog niet bekendgemaakt. Eerder op de dag hadden verschillende Franse ministers kritisch gereageerd op de beslissing van het reddingsschip Aquarius 2 om koers te zetten richting de haven van Marseille. Het schip, dat beheerd wordt door de ngo's SOS Mediterranee en Artsen Zonder Grenzen (AZG), krijgt van zowel Italië als Malta geen toestemming om aan te meren in hun havens. De Franse minister van Europese Zaken Nathalie Loiseau liet weten dat er gesprekken gevoerd werden met andere Europese landen om een haven te vinden voor de Aquarius en om de hulp voor de migranten te verdelen.