De aflossingstocht ging op 30 juni in Parijs van start en liep in veertien etappes over 309 kilometer. Het doel van de tocht was 'recht te doen geschieden' voor de vrouwen die in het oosten van Congo verkracht worden.

Dagelijks meer dan 1.100 vrouwen verkracht in Congo

Volgens een recente Amerikaanse studie worden in Congo elke dag meer dan 1.100 vrouwen verkracht. De deelnemers van de voettocht ontmoetten in elke etappe van het traject parlementariërs en burgers om de aandacht van het publiek te vestigen op deze misdaden.

Klacht

Zaterdag kwamen de manifestanten via Valenciennes in België aan en ging het vervolgens richting Bergen, Zinnik, Halle en Brussel. Woensdagnamiddag vertrokken de deelnemers naar het Schumanplein en hielden ze halt aan het Brusselse justitiepaleis, waar een klacht zal worden ingediend tegen de misdaden die in Congo op vrouwen worden gepleegd, preciseerden de organisatoren. (Belga/SD)

De aflossingstocht ging op 30 juni in Parijs van start en liep in veertien etappes over 309 kilometer. Het doel van de tocht was 'recht te doen geschieden' voor de vrouwen die in het oosten van Congo verkracht worden. Dagelijks meer dan 1.100 vrouwen verkracht in Congo Volgens een recente Amerikaanse studie worden in Congo elke dag meer dan 1.100 vrouwen verkracht. De deelnemers van de voettocht ontmoetten in elke etappe van het traject parlementariërs en burgers om de aandacht van het publiek te vestigen op deze misdaden. Klacht Zaterdag kwamen de manifestanten via Valenciennes in België aan en ging het vervolgens richting Bergen, Zinnik, Halle en Brussel. Woensdagnamiddag vertrokken de deelnemers naar het Schumanplein en hielden ze halt aan het Brusselse justitiepaleis, waar een klacht zal worden ingediend tegen de misdaden die in Congo op vrouwen worden gepleegd, preciseerden de organisatoren. (Belga/SD)