Opstootjes tussen Palestijnen en Israëlisch leger

Rellen in Ramallah © Belga Image

In Oost-Jeruzalem, Bethlehem, Ramallah, Hebron, Tulkarem en Nablus zijn donderdag honderden manifestanten op straat gekomen.

Bij opstootjes tussen Palestijnen en het Israëlische leger aan de grens met de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook, is minstens één gewonde gevallen. Dat hebben Palestijnse media gemeld.

Het Israëlische leger heeft nog niet gereageerd op het nieuws.

Protest

In Oost-Jeruzalem, Bethlehem, Ramallah, Hebron, Tulkarem en Nablus zijn donderdag honderden manifestanten op straat gekomen, nadat de Amerikaanse president Donald Trump had aangekondigd dat de VS Jeruzalem zal erkennen als hoofdstad van Israël.

Op de Palestijnse media circuleren beelden van Palestijnen die autobanden in brand steken en die de confrontatie aangaan met de Israëlische politie.

Rellen in Ramallah
Rellen in Ramallah© Belga Image

In brand

Sinds woensdagavond al komen in de Palestijnse gebieden mensen massaal op straat uit protest. Onder andere in Ramallah en Nabloes en ook in Gaza op de Gazastrook uitten ze hun woede door Amerikaanse vlaggen en posters van Trump in brand te steken.

Voor donderdag hadden de Palestijnse facties opgeroepen tot een algemene stakingsdag en betogingen. Het ministerie van Onderwijs heeft al een vrije dag afgekondigd en docenten en studenten opgeroepen om deel te nemen aan de geplande betogingen.

Intifada

De radicale beweging Hamas, die de plak zwaait op de Gazastrook, wil vrijdag een opstand op gang brengen.

Partner Content