Dat wordt bevestigd door de procureur-generaal, meldt het Duitse persagentschap DPA.

Het gaat om Jan Timke, die voor de kleine rechtspopulistische partij Bürger in Wut (BIW) in het regionaal parlement in Bremen zetelt. Hij zou het document, waarop onder meer de volledige naam en het verblijfsadres van de man, via Facebook verspreid hebben.

Volgens procureur-generaal Frank Passade heeft er woensdag een huiszoeking plaatsgevonden in het appartement van Timke.

Timke werkt voor de federale politie. Maar die functie is tijdelijk on hold gezet, zodat hij zich kan concentreren op zijn werk als volksvertegenwoordiger.

Het lekken van een aanhoudingsbevel kan in Duitsland bestraft worden met een geldboete of met een gevangenisstraf van maximaal 1 jaar.

De plaatsvervangende minister-president van de deelstaat Saksen, Martin Dulig, sprak eerder van een schandaal. 'We zitten hier met een groter probleem'.

Nieuwe protesten

Intussen maakt de Duitse politie zich op voor een nieuwe protestmars tegen migranten in Chemnitz. De extreemrechtse groep Pro Chemnitz heeft via Facebook opgeroepen tot een nieuwe mars, nadat twee eerdere manifestaties van de beweging waren uitgemond in rellen en geweld tegen migranten.

Op de Facebook-pagina van Pro Chemnitz, dat 18.000 volgers heeft, wordt opgeroepen om rond 18 uur samen te komen aan een voetbalstadion in de stad. De politie van de deelstaat Saksen heeft om bijstand van de federale politie gevraagd.

De protesten in de Oost-Duitse stad ontstonden nadat een 35-jarige Duitser zaterdagavond werd doodgestoken door migranten. Een Syriër en een Irakees zijn aangehouden. Volgens het openbaar ministerie handelden ze niet uit wettige zelfverdediging.

Woensdag kondigden de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) en de anti-islambeweging Pegida al aan dat ze komende zaterdag gezamenlijk willen demonstreren in Chemnitz.

Aangevallen

In een andere incident in de Duitse stad Wismar, zowat 450 kilometer ten noorden van Chemnitz, is woensdagavond opnieuw een man het slachtoffer geworden van racistische geweld.

De 20-jarige man kreeg eerst xenofobe beledigingen te horen en werd daarna door drie mannen aangevallen. Het slachtoffer werd ook met een ijzeren ketting geslagen. Hij liep daarbij een neusbreuk en verschillende verwondingen aan het gezicht en het bovenlichaam op.

Dat wordt bevestigd door de procureur-generaal, meldt het Duitse persagentschap DPA.Het gaat om Jan Timke, die voor de kleine rechtspopulistische partij Bürger in Wut (BIW) in het regionaal parlement in Bremen zetelt. Hij zou het document, waarop onder meer de volledige naam en het verblijfsadres van de man, via Facebook verspreid hebben. Volgens procureur-generaal Frank Passade heeft er woensdag een huiszoeking plaatsgevonden in het appartement van Timke. Timke werkt voor de federale politie. Maar die functie is tijdelijk on hold gezet, zodat hij zich kan concentreren op zijn werk als volksvertegenwoordiger. Het lekken van een aanhoudingsbevel kan in Duitsland bestraft worden met een geldboete of met een gevangenisstraf van maximaal 1 jaar.De plaatsvervangende minister-president van de deelstaat Saksen, Martin Dulig, sprak eerder van een schandaal. 'We zitten hier met een groter probleem'.Intussen maakt de Duitse politie zich op voor een nieuwe protestmars tegen migranten in Chemnitz. De extreemrechtse groep Pro Chemnitz heeft via Facebook opgeroepen tot een nieuwe mars, nadat twee eerdere manifestaties van de beweging waren uitgemond in rellen en geweld tegen migranten.Op de Facebook-pagina van Pro Chemnitz, dat 18.000 volgers heeft, wordt opgeroepen om rond 18 uur samen te komen aan een voetbalstadion in de stad. De politie van de deelstaat Saksen heeft om bijstand van de federale politie gevraagd. De protesten in de Oost-Duitse stad ontstonden nadat een 35-jarige Duitser zaterdagavond werd doodgestoken door migranten. Een Syriër en een Irakees zijn aangehouden. Volgens het openbaar ministerie handelden ze niet uit wettige zelfverdediging. Woensdag kondigden de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) en de anti-islambeweging Pegida al aan dat ze komende zaterdag gezamenlijk willen demonstreren in Chemnitz.In een andere incident in de Duitse stad Wismar, zowat 450 kilometer ten noorden van Chemnitz, is woensdagavond opnieuw een man het slachtoffer geworden van racistische geweld. De 20-jarige man kreeg eerst xenofobe beledigingen te horen en werd daarna door drie mannen aangevallen. Het slachtoffer werd ook met een ijzeren ketting geslagen. Hij liep daarbij een neusbreuk en verschillende verwondingen aan het gezicht en het bovenlichaam op.