Emmanuel Macron had zich donderdag in die zin uitgesproken op een eerbetoon aan de leraar Samuel Paty, die door een islamist onthoofd werd nadat hij karikaturen van de profeet aan zijn leerlingen had getoond in een les over vrijheid van meningsuiting.

Op de sociale netwerken nemen de oproepen via Arabische hashtags om Franse producten te boycotten, sinds vrijdag toe.

In Qatar lieten twee winkelketens weten dat ze de Franse producten uit de handel namen. De universiteit van Qatar kondigde op Twitter aan dat ze de Franse culturele week uitstelde.

In Koeweit werden op de sociale media beelden verspreid van Kiri- en Babybel-kaas die uit de winkelrekken werd gehaald.

In Jordanië riep een oppositiepartij op de Franse producten te boycotten.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zei dat Macron zijn geestelijke gezondheid" moest laten onderzoeken. "Macron moet zich laten verzorgen, aldus Erdogan.

Frankrijk vraagt te stoppen met oproepen tot boycot, die van "radicale minderheid" komen

Frankrijk heeft de regeringen van de betrokken landen zondag gevraagd een einde te maken aan oproepen tot het boycotten van Franse producten en tot betogingen, zeggend dat de oproepen van een "radicale minderheid" kwamen. Parijs vroeg de regeringen ook "de veiligheid te verzekeren" van de Fransen die op hun grondgebied leven.

"De oproepen tot boycot (...) moeten onmiddellijk stoppen, net als alle aanvallen gericht tegen ons land, die het werk zijn van een radicale minderheid", zei het ministerie van Buitenlandse Zaken in een communiqué. Recente uitspraken van president Emmanuel Macron over de islam hebben kritiek, betogingen en oproepen tot het boycotten van Franse producten uitgelokt in de moslimwereld.

Emmanuel Macron had zich donderdag in die zin uitgesproken op een eerbetoon aan de leraar Samuel Paty, die door een islamist onthoofd werd nadat hij karikaturen van de profeet aan zijn leerlingen had getoond in een les over vrijheid van meningsuiting. Op de sociale netwerken nemen de oproepen via Arabische hashtags om Franse producten te boycotten, sinds vrijdag toe. In Qatar lieten twee winkelketens weten dat ze de Franse producten uit de handel namen. De universiteit van Qatar kondigde op Twitter aan dat ze de Franse culturele week uitstelde. In Koeweit werden op de sociale media beelden verspreid van Kiri- en Babybel-kaas die uit de winkelrekken werd gehaald. In Jordanië riep een oppositiepartij op de Franse producten te boycotten. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zei dat Macron zijn geestelijke gezondheid" moest laten onderzoeken. "Macron moet zich laten verzorgen, aldus Erdogan. Frankrijk heeft de regeringen van de betrokken landen zondag gevraagd een einde te maken aan oproepen tot het boycotten van Franse producten en tot betogingen, zeggend dat de oproepen van een "radicale minderheid" kwamen. Parijs vroeg de regeringen ook "de veiligheid te verzekeren" van de Fransen die op hun grondgebied leven. "De oproepen tot boycot (...) moeten onmiddellijk stoppen, net als alle aanvallen gericht tegen ons land, die het werk zijn van een radicale minderheid", zei het ministerie van Buitenlandse Zaken in een communiqué. Recente uitspraken van president Emmanuel Macron over de islam hebben kritiek, betogingen en oproepen tot het boycotten van Franse producten uitgelokt in de moslimwereld.