Oppositie slaat aanbod Berlusconi af

© EPA

De Italiaanse premier heeft de grootste oppositiepartij, de Democratische Partij (PD), opgeroepen tot een samenwerkingspact in het parlement.

De Italiaanse premier Berlusconi heeft de grootste oppositiepartij, de Democratische Partij (PD), opgeroepen tot een samenwerkingspact in het parlement. Volgens Berlusconi is dat niet om zijn eigen vel, maar wel de economie te redden. De PD heeft het aanbod verworpen.

In een maandag door de krant Corriere della Sera gepubliceerde brief van Berlusconi aan PD-leider Pierluigi Bersani stelt de premier een hervorming van het belastingstelsel, steunmaatregelen voor bedrijven en jongeren en liberaliseringen in de economische sectoren voor.

Maar volgens de PD komt het voorstel rijkelijk te laat. Anderen zien in de uitgestoken hand van Berlusconi een duidelijk signaal van zijn huidige politieke zwakte.

Onder vuur

‘Il Cavaliere’ werd de voorbije maanden niet alleen uit traditionele hoek bekritiseerd, maar ook door de grote ondernemers die hem steeds de hand boven het hoofd hebben gehouden.

Sinds ‘Rubygate’, het schandaal rond betaalde seks die de premier zou hebben gehad met het toen nog minderjarige Marokkaans danseresje Karima El Mahroug, valt het voor de bedrijfswereld steeds moeilijker om Berlusconi nog als uithangbord voor Italië uit te spelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content