De Gemeenschappelijke Vergadering Partijen (GVP), de belangrijkste oppositiecoalitie in Jemen, is bereid een overdracht van de macht naar vicepresident Abed Rabbo Mansur Hadi te steunen, nu huidig president Ali Abdullah Saleh in Saudi-Arabië is.

Komt die machtsoverdracht er niet, dan zullen ze zelf een overgangsregering oprichten. Dat melden verschillende internationale media op basis van bronnen binnen de GVP.

Gewond

Saleh, tegens wiens 40-jarige bewind al maandenlang wordt geprotesteerd in Jemen, vertrok zaterdag voor medische verzorging naar de Saudische hoofdstad Riyad. Hij was bij een aanval van de rebellen op zijn presidentieel paleis in Sanaa gewond geraakt. Vicepresident Rabbo Mansur Hadi heeft de presidentiële functies tijdelijk overgenomen.

Het is onduidelijk wanneer Saleh precies zal terugkeren naar Jemen. De regering benadrukt dat hij enkel voor medische verzorging in Saudi-Arabië is en dat hij over enkele dagen naar huis zal terugkeren. De oppositie daarentegen heeft gezworen een terugkeer van Saleh naar Jemen te zullen verhinderen.

Saleh weigert af te treden ondanks maanden van volksprotesten en gevechten tussen regeringstroepen en tribale opstandelingen, die het land op de rand van een burgeroorlog hebben gebracht. (KVDA)

De Gemeenschappelijke Vergadering Partijen (GVP), de belangrijkste oppositiecoalitie in Jemen, is bereid een overdracht van de macht naar vicepresident Abed Rabbo Mansur Hadi te steunen, nu huidig president Ali Abdullah Saleh in Saudi-Arabië is. Komt die machtsoverdracht er niet, dan zullen ze zelf een overgangsregering oprichten. Dat melden verschillende internationale media op basis van bronnen binnen de GVP. Gewond Saleh, tegens wiens 40-jarige bewind al maandenlang wordt geprotesteerd in Jemen, vertrok zaterdag voor medische verzorging naar de Saudische hoofdstad Riyad. Hij was bij een aanval van de rebellen op zijn presidentieel paleis in Sanaa gewond geraakt. Vicepresident Rabbo Mansur Hadi heeft de presidentiële functies tijdelijk overgenomen. Het is onduidelijk wanneer Saleh precies zal terugkeren naar Jemen. De regering benadrukt dat hij enkel voor medische verzorging in Saudi-Arabië is en dat hij over enkele dagen naar huis zal terugkeren. De oppositie daarentegen heeft gezworen een terugkeer van Saleh naar Jemen te zullen verhinderen. Saleh weigert af te treden ondanks maanden van volksprotesten en gevechten tussen regeringstroepen en tribale opstandelingen, die het land op de rand van een burgeroorlog hebben gebracht. (KVDA)