De voornaamste oppositiepartij van Myanmar, geleid door opposante Aung San Suu Kyi, heeft aangekondigd deel te zullen nemen de komende tussentijdse verkiezingen. De partij besliste eerder om zich opnieuw officieel te registreren.

"We hebben unaniem besloten dat de Nationale Liga voor Democratie zich gaat registreren in overeenstemming met de wet, en dat we zullen deelnemen aan de komende tussentijdse verkiezingen", zo melden verantwoordelijken van de partij 1,5 jaar na hun ontbinding door de autoriteiten.

HilaryClinton naar Myanmar

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton zal volgende maand afreizen naar Myanmar. Het wordt het eerste bezoek van het hoofd van de Amerikaanse diplomatie aan het land in meer dan 50 jaar. Dat heeft een hoge Amerikaanse verantwoordelijke aangekondigd.

De Amerikaanse president Barack Obama nam deze beslissing na een telefonisch onderhoud, vanuit het presidentiële vliegtuig Air Force One, met oppositieleidster en Nobelprijslaureate Aung San Suu Kyi over het 'openingsproces dat door het land is ingezet'.

Het zuidoost-Aziatische land wordt sinds 1962 bestuurd door een militaire junta en maakte dit voorjaar de weg vrij voor een politieke versoepeling. (Belga/SD)

De voornaamste oppositiepartij van Myanmar, geleid door opposante Aung San Suu Kyi, heeft aangekondigd deel te zullen nemen de komende tussentijdse verkiezingen. De partij besliste eerder om zich opnieuw officieel te registreren."We hebben unaniem besloten dat de Nationale Liga voor Democratie zich gaat registreren in overeenstemming met de wet, en dat we zullen deelnemen aan de komende tussentijdse verkiezingen", zo melden verantwoordelijken van de partij 1,5 jaar na hun ontbinding door de autoriteiten. HilaryClinton naar MyanmarDe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton zal volgende maand afreizen naar Myanmar. Het wordt het eerste bezoek van het hoofd van de Amerikaanse diplomatie aan het land in meer dan 50 jaar. Dat heeft een hoge Amerikaanse verantwoordelijke aangekondigd.De Amerikaanse president Barack Obama nam deze beslissing na een telefonisch onderhoud, vanuit het presidentiële vliegtuig Air Force One, met oppositieleidster en Nobelprijslaureate Aung San Suu Kyi over het 'openingsproces dat door het land is ingezet'.Het zuidoost-Aziatische land wordt sinds 1962 bestuurd door een militaire junta en maakte dit voorjaar de weg vrij voor een politieke versoepeling. (Belga/SD)