In Duitsland wordt sociaaldemocratisch kanselierskandidaat Peer Steinbrück gechanteerd. Een onbekende beschuldigt hem ervan zijn werkster in het zwart te hebben betaald. Dat meldt het Duitse boulevardblad Bild.

De Duitse kanselierskandidaat Peer Steinbrück wordt gechanteerd door een onbekende. In een brief aan de vrouw van de SPD-kandidaat beweert de afperser dat het gezin Steinbrück in de jaren negentig een tijdlang illegaal een Filipijnse schoonmaakster heeft tewerkgesteld. De onbekende vraagt mevrouw Steinbrück om haar man ervan te overtuigen zich terug te trekken uit de verkiezingsstrijd.

'Dieptepunt campagne'

Steinbrück ontkent de beschuldigingen en heeft klacht neergelegd bij de politie in Bonn. Tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Erfurt noemde hij de chantagepoging het absolute dieptepunt van de campagne. De vrouw van Steinbrück liet de pers inmiddels weten dat haar man niet te chanteren valt.

De sociaaldemocraat Peer Steinbrück wordt beschouwd als de belangrijkste uitdager van christendemocratisch kanselier Angela Merkel in de Bondsdagverkiezingen van 22 september. In opiniepeilingen heeft hij nog steeds een achterstand van 15 tot 20 procent op haar. (YD)

In Duitsland wordt sociaaldemocratisch kanselierskandidaat Peer Steinbrück gechanteerd. Een onbekende beschuldigt hem ervan zijn werkster in het zwart te hebben betaald. Dat meldt het Duitse boulevardblad Bild.De Duitse kanselierskandidaat Peer Steinbrück wordt gechanteerd door een onbekende. In een brief aan de vrouw van de SPD-kandidaat beweert de afperser dat het gezin Steinbrück in de jaren negentig een tijdlang illegaal een Filipijnse schoonmaakster heeft tewerkgesteld. De onbekende vraagt mevrouw Steinbrück om haar man ervan te overtuigen zich terug te trekken uit de verkiezingsstrijd.'Dieptepunt campagne'Steinbrück ontkent de beschuldigingen en heeft klacht neergelegd bij de politie in Bonn. Tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Erfurt noemde hij de chantagepoging het absolute dieptepunt van de campagne. De vrouw van Steinbrück liet de pers inmiddels weten dat haar man niet te chanteren valt.De sociaaldemocraat Peer Steinbrück wordt beschouwd als de belangrijkste uitdager van christendemocratisch kanselier Angela Merkel in de Bondsdagverkiezingen van 22 september. In opiniepeilingen heeft hij nog steeds een achterstand van 15 tot 20 procent op haar. (YD)