Een 19-jarige Indiase vrouw is opgehangen aan boom in het noorden van India. Volgens haar familie was ze het slachtoffer van een verkrachting, schrijft BBC. Het is al de vierde vrouw die in enkele weken tijd dood aan een boom werd teruggevonden.

Ook een 40-jarige vrouw kwam op die gruwelijke wijze om het leven. Volgens de politie werd ze bedreigd door de lokale bevolking omdat ze alcoholische dranken verkocht. Of ook zij verkracht werd, moet onderzoek nog uitwijzen.

Groepsverkrachting

In het dorp Uttar Pradesh in het noorden van India werden twee nichtjes eind mei verkracht door een groep mannen. De tienermeisjes werden later opgehangen aan een boom teruggevonden. Intussen heeft de politie al drie verdachten aangehouden die de meisjes zouden hebben aangerand.

De moord op de nichtjes leidde in India tot onrust en hernieuwde protesten tegen geweld tegen vrouwen. De kersverse Indiase premier Modi reageerde door te stellen dat de bescherming van vrouwen een prioriteit moet worden.

In India staat sinds de groepsverkrachting van een 23-jarige studente eind 2012 het gebruik van geweld tegen vrouwen bovenaan het maatschappelijk debat.

Een 19-jarige Indiase vrouw is opgehangen aan boom in het noorden van India. Volgens haar familie was ze het slachtoffer van een verkrachting, schrijft BBC. Het is al de vierde vrouw die in enkele weken tijd dood aan een boom werd teruggevonden.Ook een 40-jarige vrouw kwam op die gruwelijke wijze om het leven. Volgens de politie werd ze bedreigd door de lokale bevolking omdat ze alcoholische dranken verkocht. Of ook zij verkracht werd, moet onderzoek nog uitwijzen. In het dorp Uttar Pradesh in het noorden van India werden twee nichtjes eind mei verkracht door een groep mannen. De tienermeisjes werden later opgehangen aan een boom teruggevonden. Intussen heeft de politie al drie verdachten aangehouden die de meisjes zouden hebben aangerand. De moord op de nichtjes leidde in India tot onrust en hernieuwde protesten tegen geweld tegen vrouwen. De kersverse Indiase premier Modi reageerde door te stellen dat de bescherming van vrouwen een prioriteit moet worden. In India staat sinds de groepsverkrachting van een 23-jarige studente eind 2012 het gebruik van geweld tegen vrouwen bovenaan het maatschappelijk debat.