Donderdag ging het om Oleksandr Pekloetsjenko, ex-gouverneur van de industriële regio Zaporizjia. Hij werd in zijn buitenverblijf levenloos aangetroffen, met een kogelwonde aan de hals. De politie zei dat alles in eerste instantie wijst op zelfmoord.

Pekloetsjenko werd na de februaricoup tegen Janoekovitsj ontslagen als gouverneur. Tegen hem was een onderzoek geopend wegens het "onderdrukken van pro-Europese betogingen".

Dinsdag werd in zijn woning nabij Kiev het lijk van Stanislav Melnik aangetroffen, eveneens een functionaris van Janoekovitsj' Partij van de Regio's. Hij werd in de badkamer gevonden naast een jachtgeweer. Op 28 februari pleegde Michajlo Tsjetsjetov volgens het gerechtsonderzoek zelfmoord. De partijgenoot van Pekloetsjenko en Melnik stortte van de 17de verdieping te pletter. Ook hij werd door de nieuwe machthebbers in beschuldiging gesteld. in zijn geval wegens machtsmisbruik en fraude.

'Politieke vervolging'

Serhiy Valter, de gewezen burgemeester van de stad Melitopol, kwam op 25 februari door ophanging om het leven. Hij werd van machtsmisbruik beschuldigd. Een dag later werd zijn politiechef, Oleksandr Bordyuh, thuis dood aangetroffen.

De als "pro-Russisch" bestempelde Partij van de Regio's, sinds de machtwissel nagenoeg van de politieke landkaart geveegd, noemt de overlijdens "verdacht" en een "gevolg van de politieke vervolgingen" door de pro-Amerikaanse machthebbers in Kiev.

(Belga/RR)

Donderdag ging het om Oleksandr Pekloetsjenko, ex-gouverneur van de industriële regio Zaporizjia. Hij werd in zijn buitenverblijf levenloos aangetroffen, met een kogelwonde aan de hals. De politie zei dat alles in eerste instantie wijst op zelfmoord.Pekloetsjenko werd na de februaricoup tegen Janoekovitsj ontslagen als gouverneur. Tegen hem was een onderzoek geopend wegens het "onderdrukken van pro-Europese betogingen". Dinsdag werd in zijn woning nabij Kiev het lijk van Stanislav Melnik aangetroffen, eveneens een functionaris van Janoekovitsj' Partij van de Regio's. Hij werd in de badkamer gevonden naast een jachtgeweer. Op 28 februari pleegde Michajlo Tsjetsjetov volgens het gerechtsonderzoek zelfmoord. De partijgenoot van Pekloetsjenko en Melnik stortte van de 17de verdieping te pletter. Ook hij werd door de nieuwe machthebbers in beschuldiging gesteld. in zijn geval wegens machtsmisbruik en fraude.Serhiy Valter, de gewezen burgemeester van de stad Melitopol, kwam op 25 februari door ophanging om het leven. Hij werd van machtsmisbruik beschuldigd. Een dag later werd zijn politiechef, Oleksandr Bordyuh, thuis dood aangetroffen. De als "pro-Russisch" bestempelde Partij van de Regio's, sinds de machtwissel nagenoeg van de politieke landkaart geveegd, noemt de overlijdens "verdacht" en een "gevolg van de politieke vervolgingen" door de pro-Amerikaanse machthebbers in Kiev. (Belga/RR)