Opnieuw vechtpartijen in Duitse vluchtelingencentra

Archiefbeeld van het opvangcentrum in Hamburg Wilhelmsburg © Twitter

Het is opnieuw tot confrontaties gekomen tussen groepen vluchtelingen in Duitse opvangcentra. Daarbij raakten vijf mensen gewond, één van hen werd met een steekwonde in de arm naar het ziekenhuis gebracht.

De voorbije weken kwam het al verschillende keren tot geweld tussen verschillende etnische groepen in de dichtbevolkte Duitse opvangcentra, onder meer in Calden en Leipzig.

Dinsdagavond gingen Afghanen en Albanezen elkaar in een centrum in Hamburg te lijf. Alles samen waren zo’n 60 personen bij de vechtpartij betrokken. Er werden ijzeren staven gebruikt maar op een bepaald moment zou één van de aanwezigen ook een vuurwapen hebben bovengehaald, zo verklaarden ooggetuigen aan de politie. Het wapen werd nog niet teruggevonden.

Een man, die met een mes aan de arm werd geraakt, was er het ergst aan toe. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht.

‘Geur van drugs’

De politie kwam massaal, met dertig combi’s, ter plaatse om de strijdende partijen uit elkaar te halen. Drie mannen zijn opgepakt.

Er werd ook één tent in brand gestoken, waarbij 2 mensen door rook bevangen werden, maar de politie weet niet of de brand verband houdt met de vechtpartij. Rond die tent werd “een hevige geur van drugs” bespeurd, volgens een politiewoordvoerder.

De politie vermeldde nog dat er eerder op de dag ook al schermutselingen waren geweest, en dat ook toen was opgetreden. Waarom beide groepen elkaar te lijf gingen, is niet bekend.

Algerijnen versus Syriërs

In Braunschweig, bericht Der Spiegel, kwam het ook tot incidenten waarbij 300 tot 400 Syriërs en Algerijnen strijd leverden. De politie kwam tussenbeide en wist na anderhalf uur de zaak te bedaren. In dit geval zou de vechtpartij begonnen zijn na een al dan niet vermeende diefstal. Eén man wordt voorgeleid.

Duitsland verwacht dit jaar minstens 800.000 vluchtelingen en heeft moeite om die allemaal een onderkomen te geven. De voorbije weken werden tijdelijke centra opgericht in scholen, kazernes of overheidsgebouwen, tot tentenkampen toe. Etnische en religieuze groepen leven daar erg dicht op elkaar. Er was eerder ook al sprake van intimidatie van andersdenkenden binnen de opvangcentra.

(Belga/RR)

Partner Content