In de Turkse provincie Sirnak, in het zuidoosten van het land, is bij een aanval op de Turkse veiligheidsdiensten opnieuw een soldaat gedood. De soldaat werd in de nacht van maandag op dinsdag onder vuur genomen en bezweek nadien in het ziekenhuis aan zijn verwondingen, zo liet het leger weten. Het leger houdt 'een separatistische terreurorganisatie' verantwoordelijk, waarmee meestal de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK wordt bedoeld.

Nog volgens het Turkse leger heeft de luchtmacht afgelopen nacht in de provincie Hakkari zeventien 'terroristische doelwitten' van de PKK gebombardeerd.

Maandag nog kwamen bij een reeks aanslagen in Turkije door de PKK nog vijf politieagenten en een soldaat om het leven en de extreem-linkse groepering DHKP-C eiste een aanslag op tegen het Amerikaanse consulaat in Istanbul. (Belga/AVE)

In de Turkse provincie Sirnak, in het zuidoosten van het land, is bij een aanval op de Turkse veiligheidsdiensten opnieuw een soldaat gedood. De soldaat werd in de nacht van maandag op dinsdag onder vuur genomen en bezweek nadien in het ziekenhuis aan zijn verwondingen, zo liet het leger weten. Het leger houdt 'een separatistische terreurorganisatie' verantwoordelijk, waarmee meestal de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK wordt bedoeld.Nog volgens het Turkse leger heeft de luchtmacht afgelopen nacht in de provincie Hakkari zeventien 'terroristische doelwitten' van de PKK gebombardeerd.Maandag nog kwamen bij een reeks aanslagen in Turkije door de PKK nog vijf politieagenten en een soldaat om het leven en de extreem-linkse groepering DHKP-C eiste een aanslag op tegen het Amerikaanse consulaat in Istanbul. (Belga/AVE)