"Er is een gewapende man gezien in de buurt van Dietrick (een eetzaal van de universiteit, nvdr). Kom niet naar buiten. Kijk goed na of de deuren gesloten zijn. De politie bevindt zich al op het terrein. Bel 911 voor hulp", aldus het secretariaat op de website van de universiteit.

De studenten en profs zijn momenteel met vakantie, maar er worden zomercursussen op de campus georganiseerd.

"Om 9u09 (lokaal, 15u09 Belgische tijd) hebben drie jongeren die aan de zomeractiviteiten van de universiteit deelnemen, een blanke man van 1m80 met lichtbruin haar gezien buiten de oostelijke vleugel. Hij hield iets in zijn handen dat mogelijk een geweer was. Hij begaf zich in de richting van het volleybalveld".

De veiligheidsagenten hebben tot op heden niemand gevonden die aan de beschrijving voldeed.

In april 2007 vermoordde de 23-jarige student Cho Seung-hui 32 medestudenten en professoren vooraleer hij een eind maakte aan zijn eigen leven. De universiteit moest toen een boete betalen van 55.000 dollar omdat de studenten niet tijdig werden verwittigd, dat er een gewapende man op de campus rondliep.

Virginia Tech bevindt zich in Blacksburg, in Virginia in het oosten van de VS.Zes uur na de eerste melding van de schutter, ging de school weer open. (Belga)

"Er is een gewapende man gezien in de buurt van Dietrick (een eetzaal van de universiteit, nvdr). Kom niet naar buiten. Kijk goed na of de deuren gesloten zijn. De politie bevindt zich al op het terrein. Bel 911 voor hulp", aldus het secretariaat op de website van de universiteit. De studenten en profs zijn momenteel met vakantie, maar er worden zomercursussen op de campus georganiseerd. "Om 9u09 (lokaal, 15u09 Belgische tijd) hebben drie jongeren die aan de zomeractiviteiten van de universiteit deelnemen, een blanke man van 1m80 met lichtbruin haar gezien buiten de oostelijke vleugel. Hij hield iets in zijn handen dat mogelijk een geweer was. Hij begaf zich in de richting van het volleybalveld". De veiligheidsagenten hebben tot op heden niemand gevonden die aan de beschrijving voldeed. In april 2007 vermoordde de 23-jarige student Cho Seung-hui 32 medestudenten en professoren vooraleer hij een eind maakte aan zijn eigen leven. De universiteit moest toen een boete betalen van 55.000 dollar omdat de studenten niet tijdig werden verwittigd, dat er een gewapende man op de campus rondliep. Virginia Tech bevindt zich in Blacksburg, in Virginia in het oosten van de VS.Zes uur na de eerste melding van de schutter, ging de school weer open. (Belga)