Een journalist van AFP stelde vast dat Palestijnse jongeren met stenen gooiden naar een grote politiemacht rond de Al-Aqsa-moskee. De politie beantwoordde die stenen met stungranaten. Een woordvoerder van de politie bevestigde dat een groep betogers stenen heeft gegooid en dat de politie op de site zijn gekomen om hen uiteen te drijven. Er vielen geen gewonden en niemand werd opgepakt.

Zondag had de Israëlische politie de al-Aqsamoskee op de Tempelberg ontruimd nadat jonge Palestijnen zich daar verschanst hadden. De overheid had, naar aanleiding van het joods Nieuwjaar Rosh Hashana, het complex voor algemeen bezoek vrijgegeven.

Het complex op de Tempelberg is een heilige plaats voor zowel joden als moslims. De klaagmuur aan de voet van het plateau is een restant van de tweede Joodse tempel en een geliefd gebedsoord voor de joden. De al-Aqsamoskee en de Rotskoepel zijn dan weer heilig voor de moslims. (Belga/NSK)

Een journalist van AFP stelde vast dat Palestijnse jongeren met stenen gooiden naar een grote politiemacht rond de Al-Aqsa-moskee. De politie beantwoordde die stenen met stungranaten. Een woordvoerder van de politie bevestigde dat een groep betogers stenen heeft gegooid en dat de politie op de site zijn gekomen om hen uiteen te drijven. Er vielen geen gewonden en niemand werd opgepakt.Zondag had de Israëlische politie de al-Aqsamoskee op de Tempelberg ontruimd nadat jonge Palestijnen zich daar verschanst hadden. De overheid had, naar aanleiding van het joods Nieuwjaar Rosh Hashana, het complex voor algemeen bezoek vrijgegeven.Het complex op de Tempelberg is een heilige plaats voor zowel joden als moslims. De klaagmuur aan de voet van het plateau is een restant van de tweede Joodse tempel en een geliefd gebedsoord voor de joden. De al-Aqsamoskee en de Rotskoepel zijn dan weer heilig voor de moslims. (Belga/NSK)