Israëlische helikopters hebben maandagnamiddag volgens getuigen minstens drie aanvallen uitgevoerd in het westen van de Gazastrook tegen een site van de gewapende tak van Hamas, de islamitische politieke beweging die de Gazastrook bestuurt. Veiligheidsbronnen op de Gazastrook meldden dan weer dat Israëlische gevechtsvliegtuigen twee militaire faciliteiten en trainingscentra in Gaeza-stad hebben aangevallen.

De islamistische beweging Hamas heeft maandagavond via een persbericht een staakt-het-vuren afgekondigd tussen de gewapende groeperingen op de Gazastrook en Israël. Dat gebeurde bij bemiddeling van Egypte en na een woelige dag waarbij er heen-en-weer geschoten werd tussen de Gazastrook en Israël.

Voorlopig zijn er nog geen berichten van dodelijke slachtoffers. Bij de eerste raketaanval vanuit de Gazastrook richting Tel Aviv vielen zeven gewonden. Als vergelding voerden Israëlische helikopters minstens drie aanvallen uit in het westen van de Gazastrook tegen een site van de gewapende tak van Hamas, de islamitische politieke beweging die de Gazastrook bestuurt.

Israëlische helikopters hebben maandagnamiddag volgens getuigen minstens drie aanvallen uitgevoerd in het westen van de Gazastrook tegen een site van de gewapende tak van Hamas, de islamitische politieke beweging die de Gazastrook bestuurt. Veiligheidsbronnen op de Gazastrook meldden dan weer dat Israëlische gevechtsvliegtuigen twee militaire faciliteiten en trainingscentra in Gaeza-stad hebben aangevallen. De islamistische beweging Hamas heeft maandagavond via een persbericht een staakt-het-vuren afgekondigd tussen de gewapende groeperingen op de Gazastrook en Israël. Dat gebeurde bij bemiddeling van Egypte en na een woelige dag waarbij er heen-en-weer geschoten werd tussen de Gazastrook en Israël.Voorlopig zijn er nog geen berichten van dodelijke slachtoffers. Bij de eerste raketaanval vanuit de Gazastrook richting Tel Aviv vielen zeven gewonden. Als vergelding voerden Israëlische helikopters minstens drie aanvallen uit in het westen van de Gazastrook tegen een site van de gewapende tak van Hamas, de islamitische politieke beweging die de Gazastrook bestuurt.